22.9 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialOprescu: Preţul gigacaloriei în Capitală nu va fi mărit

Oprescu: Preţul gigacaloriei în Capitală nu va fi mărit

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, joi, că preţul pentru gigacalorie plătit de consumatorii individuali din Capitală nu va fi mărit în perioada următoare, ceea ce ar însemna că, la iarnă, bucureştenii vor plăti tot 169,88 de lei, informează Mediafax.

Edilul-şef al Capitalei a mai spus că primăria va încerca să dea ajutoare de încălzire şi pentru cei care nu se încadrează în plafoanele prevăzute de guvern, respectiv şi în afara limitei de 786 de lei. Pentru asta, a subliniat Oprescu, municipalitatea va trebuie să taie din alte cheltuieli.

În acelaşi context, primarul general a afirmat că, în opinia lui, eliminarea subvenţiilor pentru căldură venite de la guvern creează o problemă socială serioasă.

Primăria Capitalei, a mai spus Oprescu, va continua să acorde subvenţii în acest scop. “Anul trecut, subvenţiile au totalizat peste 100 de milioane de euro. Anul acesta, încercăm să dăm peste 125 de milioane de euro”, a precizat edilul.

Preţul de 169,88 lei pentru gigacalorie este în vigoare de la 1 august, când Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat o majorare de 36,5%.

Fără subvenţii, bucureştenii ar trebui să plătească gigacaloria la preţul de producţie, respectiv 318 lei cu TVA. Din acest preţ, 60% este tariful perceput de producătorul ELCEN, iar restul, cel al Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), prin intermediul căreia apa caldă şi căldura ajung în apartamente.

Cele mai citite

Accident rutier cu 12 răniți în București. A fost implicat un microbuz cu muncitori nepalezi. Șoferul ar fi consumat alcool

12 oameni au fost trimiși la spital în urma unui accident rutier care s-a produs în centrul Bucureștiului în noaptea de duminică spre luni,...

INCREDIBIL. Camionul lui Ilie Bolojan, dispărut din Germania

Încruntatul Ilie Bolojan, vătaful Oradei și al județului Bihor, este de ceva vreme și un Gică Contra al celor de la guvernare, fiind...

Nu te teme, Babasha!

La sfârșitul săptămânii trecute, cântăreții de rock alternativ Coldplay au umplut de două ori Arena Națională. Chris Martin, liderul trupei britanice, a avut inițiativa...
Ultima oră
Pe aceeași temă