22.9 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialOperaţiune împotriva 'Ndrangheta în Italia, soldată cu 67 de arestări

Operaţiune împotriva ‘Ndrangheta în Italia, soldată cu 67 de arestări

67 de persoane au fost arestate şi aproximativ 250 de milioane de bunuri au fost confiscate în timpul unei operaţiuni a poliţiei italiene în mai multe regiuni din Italia, împotriva ‘Ndrangheta, mafia calabreză (sudul Italiei), a declarat miercuri poliţia, citată de AFP, potrivit Mediafax.

Operaţiunea, numită “Santa Tecla”, după numele unei străzi din centrul Milano, unde se întâlneau membrii grupării, a “nimicit” clanul din localitatea Corigliano Calabro, a precizat poliţia într-un comunicat.

Aceasta s-a desfăşurat în special în Calabria şi Lombardia, dar şi în alte regiuni italiene, în baza unei ordonanţe a direcţiei antimafia din Catanzaro. Presoanele arestate sunt acuzate de asociere mafiotă, extorsiune, uz şi trafic de droguri.

Investigaţiile, desfăşurate în colaborare cu câţiva foşti membri care au părăsit organizaţia, au scos la iveală “o activitate de extorcare sistematică” în detrimentul a numeroşi antreprenori locali şi un trafic de droguri cu nordul Italiei, a anunţat agenţia Ansa.

În ultimele decenii, ‘Ndrangheta a devenit cea mai importantă şi cea mai redutabilă dintre cele patru organizaţii infracţionale din Italia, celelalte fiind Camorra din regiunea Neapole, Cosa Nostra din Sicilia şi Sacra Corona Unita (SCU) din Puglia.

Specializată mai ales în trafic de droguri, în special cocaină, organizaţia are ramificaţii în lumea întreagă, mai ales în Germania, Canada, Elveţia şi Australia. Potrivit institutului italian specializat Eurispes, cifra de afaceri a ‘Ndrangheta atinge aproximativ 44 de miliarde de euro, graţie în special traficului de droguri şi de arme.

Cele mai citite

Liderii G7 avertizează dur China să nu mai sprijine Rusia: “permite” războiul acesteia în Ucraina

Sprijinul acordat de China Rusiei "permite" războiul acesteia în Ucraina, au avertizat vineri liderii celor mai avansate economii ale lumii, într-o înăsprire a tonului...

Formația de handbal masculin CS Dinamo și-a anunțat noul antrenor

Spaniolul David Davis a fost numit în funcţia de antrenor al echipei masculine de handbal CS Dinamo Bucureşti, a anunţat campioana României pa pagina...

Măsură drastică la întâlnirea OSCE de la București: MAE nu va permite participarea delegațiilor din Rusia și Belarus

România nu va permite participarea delegațiilor din Rusia și Belarus la adunarea Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) de la București, transmite...
Ultima oră
Pe aceeași temă