25.3 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialObiectiv modest pentru Liga Campionilor

Obiectiv modest pentru Liga Campionilor

Campioana României la volei feminin nu şi-a propus forţarea depăşirii fazei grupelor Ligii Campionilor, competiţie în care participă pentru al doilea an consecutiv.



Fetele de la CSV 2004 Tomis Constanţa vor debuta, peste o săptămână, în grupele Ligii Campionilor. Formaţia de pe litoral, deţinătoarea titlului naţional, participă pentru a doua oară consecutiv în competiţia supremă a voleiului continental de club. Nici de această dată Gavrilescu şi compania nu se aşteaptă la performanţe mult prea mari, adversarele fiind de cel mai înalt nivel.

Oficialii echipei de la malul mării spun că obiectivul pentru acest sezon nu îl reprezintă depăşirea fazei grupelor. „Suntem conştienţi că avem în faţă echipe foarte valoroase şi nu ne putem propune mare lucru. Totuşi, participarea în Liga Campionilor este deja un câştig, iar un succes sau două, un joc bun, o evoluţie la nivelul competiţiei reprezintă obiective cât se poate de frumoase”, a declarat Costinel Stan, oficial al campioanei României.

Adversarele puternice sunt principalul motiv pentru care Tomis nu speră la o calificare. Totuşi, mai există şi alte aspecte demne de luat în seamă. Unul din ele a fost punctat şi de tehnicianul Darko Zakoc. „Mai aveam nevoie de cel puţin o lună de pregătire. Avem o echipă foarte nouă şi este greu să mergi să joci împotriva unor echipe de top când nu ai omogenitate. Mai avem ceva timp la dispoziţie pentru a pregăti startul şi sperăm să mai îmbunătăţim jocul în timpul rămas”, a declarat antrenorul tomitanelor.

Căpitanul Claudia Gavrilescu punctează şi ea faptul că echipa este nouă şi nu îşi poate propune mai mult decât un joc bun. „Echipa este nouă, nu am avut mult timp pentru pregătire, dar sperăm să creştem de la meci la meci, să facem jocuri de o bună calitate. Avem adversari puternici în grupă, dar asta nu înseamnă că noi suntem outsideri. Vom încerca şi anul acesta să ieşim din grupă şi să putem spune că şi România contează în Europa”, a afirmat Claudia Gavrilescu.

Tomis se află în grupă cu Robur Tiboni Urbino (Italia), Schweriner SC (Germania) şi Dinamo Kazan (Rusia).

Azi, CSV întâlneşte pe Dinamo

C.S.V. va juca primul meci în grupele Ligii marţi, 23 octombrie, în deplasare, cu formaţia italiană Robur Tiboni Urbino. Până atunci, azi, echipa de pe litoral joacă restanţa din campionat, cu Dinamo. Cele două echipe trebuiau să se întâlnească în runda inaugurală a Diviziei A1, dar tomitanele au cerut reprogramarea partiei. Fetele antrenate de Darko Zakoc au fost în Turcia, unde au participat la un puternic turneu de pregătire.

Cele mai citite

Anunț al ANPC cu privirea la achiziționarea jucăriilor pentru copii

Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a transmis un mesaj important pe rețelele sociale, sâmbătă, subliniind necesitatea achiziționării jucăriilor...

Taylor Swift, comparată cu Madonna, Michael Jackson sau Beatles. Marius Moga: “Cred că este un fenomen”

Taylor Swift este un fenomen global și un adevărat titan în industria muzicală. Cu 14 premii Grammy la activ, dintre care patru pentru albumul...

Captură de peste 4 milioane euro în portul Constanța. Poliţiştii de frontieră au descoperit 18.000 de parfumuri

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, colaborând cu inspectori de la Biroul Vamal de Frontieră Constanţa, au descoperit un transport impresionant de...
Ultima oră
Pe aceeași temă