20.6 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialObama, la mana lui Hillary

Obama, la mana lui Hillary

Marti seara, Hillary Clinton, fostul rival democrat al lui Barack Obama, a tinut un discurs prin care cerea unitatea partidului si sprijin pentru Obama.

A doua zi a conventiei nationale a Partidului Democrat s-a incheiat cu discursul lui Hillary Clinton, fostul contracandidat al lui Obama din alegerile primare din interiorul partidului. Pe fondul ingrijorarilor privind scindarea electoratului si reorientarea multor votanti ai lui Clinton catre rivalul republican John McCain, Hillary Clinton si-a incurajat sustinatorii sa il sprijine pe Obama.

Fosta Prima Doamna a pledat, intr-un discurs de 23 de minute, pentru unitatea Partidului Democrat si concertarea eforturilor impotriva republicanilor. Ea l-a criticat pe McCain ca ar fi un continuator al politicilor administratiei Bush, aceasta fiind principala linie de atac a democratilor fata de republicani. "Fie ca ma votati pe mine, fie ca il votati pe Obama, este timpul sa ne unim ca un singur partid cu un singur scop.

Barack Obama este candidatul meu. si el trebuie sa fie presedintele nostru", a sustinut Clinton.
Conventia de patru zile care a inceput luni la Denver a fost dominata de apelurile la unitate.
Testul eficientei apelului facut de Clinton urma sa-l constituie votul dat miercuri de delegatii lui Clinton, in urma caruia Obama va fi desemnat oficial candidatul democrat la alegerile prezidentiale.
El va accepta nominalizarea astazi, in ultima zi a conventiei. Daca delegatii lui Clinton nu il voteaza pe Obama, exista pericolul scindarii partidului.

» Sondaje ingrijoratoare pentru democrati
Cel mai recent sondaj arata ca Obama si McCain sunt la egalitate (47%), McCain reusind in ultimele saptamani sa-l ajunga din urma pe contracandidatul democrat.
Conform sondajelor realizate de CNN, 20% din delegatii care o sustin pe Hillary in urma alegerilor primare si 8% din superdelegati au declarat ca isi mentin optiunea pentru Clinton.
In privinta electoratului, sondajele arata ca numarul votantilor care au trecut de la sustinerea lui Hillary la sustinerea lui McCain a crescut cu 11%, ajungand la 27%. In aceste conditii, Obama are nevoie de sprijinul lui Clinton, mai ales pentru castigarea electoratului fostei Prime Doamne, format din muncitori albi.

Cele mai citite

Conferința FOCUS București, eveniment marca CCIB, la a șasea ediție

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat, în Aula Carol I din sediul său istoric, cea de a șasea ediţie...

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a premiat excelența olimpicilor preșcolari

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a organizat Gala Micilor Olimpici - cel mai mare eveniment din țară, dedicat preșcolarilor talentați, participanți și finaliști...

SUA vor lua măsuri după ce Georgia a adoptat legea controversată privind “influenţa străină”

Statele Unite(SUA) examinează "măsuri" de retorsiune după ce Georgia a votat o lege controversată privind "influenţa străină", a afirmat miercuri şeful diplomaţiei americane, Antony...
Ultima oră
Pe aceeași temă