28.3 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăSpecialO "Zmeura de Aur" pentru Sandra Bullock

O “Zmeura de Aur” pentru Sandra Bullock

» Favorita in cursa Oscarurilor pentru rolul din "The Blind Side", Sandra Bullock a reusit, pana una-alta, sa-si adju-dece o "Zmeurica" pentru Cea mai slaba actrita intr-un rol principal, in comedia romantica "All About Steve".

» Cum editia actuala a fost una aniversara, s-au mai acordat premii pentru Cel mai prost film al deceniului ("Battlefield Earth" cu John Travolta), Cel mai slab actor (Eddie Murphy) si Cea mai slaba actrita (Paris Hilton).

"O sa vin din nou la anul, daca promiteti sa revedeti filmul si o sa considerati la fel, ca e cea mai proasta interpretare", a declarat Sandra Bullock dupa ce si-a ridicat trofeul, celebra zmeura de plastic suflata cu auriu. "Daca nu, vin sa va dau inapoi «zmeurica»", a adaugat actrita, care, cu ceva timp inainte, in Entertainment Weekly, s-a declarat incantata de nominalizarea la Zmeura de Aur: "Dumnezeule, e fantastic! Daca o sa iau premiul, o sa fiu acolo… Ma simt mai bine cand sunt criticata decat atunci cand sunt laudata". Ceea ce, la decernare, a facut-o sa exclame, nu fara umor: "Nu mi-am dat seama ca la Hollywood tot ce trebuie sa faci e sa spui ca o sa fii prezenta la o decernare; astfel, o sa castigi cu siguranta. Daca as fi stiut-o, as fi declarat ca apar la ceremonia Oscarurilor cu multi ani in urma", aluzie atat la Zmeura de Aur, cat si la Oscar, unde actrita a fost nominalizata pentru "The Blind Side", prima intrare a Sandrei Bullock pe lista scurta a Premiilor Academiei Americane.

A chiulit de la un dineu de caritate pentru "Zmeura"
Sandra Bullock a mai dezvaluit ca, pentru a putea fi prezenta la ceremonia decernarii "Anti-Oscarurilor", a trebuit sa plece de la un dineu de caritate unde era prezent producatorul Jeffrey Katzenberg. "Acum trebuie sa ma duc din nou acolo pentru ca, nu-i asa?, e vorba despre insusi Jeffrey Katzenberg si el poate sa ma ajute sa scap de munca asta de actor", a glumit Sandra Bullock. Actrita a mai primit o "zmeura", impreuna cu Bradley Cooper, pentru Cel mai jalnic cuplu in aceeasi comedie romantica, "All About Steve". Sandra Bullock, acum in varsta de 45 de ani, a mai fost nominalizata de trei ori la Zmeura de Aur si, dupa Halle Berry (pentru "Catwoman", in 2005), este a doua actrita care are tupeul sa se duca sa-si ridice mult dispretuitul premiu.

Un blockbuster ia trei "zmeurici"
Marele castigator al Zmeurelor de anul acesta a fost blockbusterul "Transformers: Revenge of the Fallen"/"Transformers: Razbunarea celor invinsi", partea a doua a unui film de aventuri SF, ridiculizat ca fiind "prea lung, prea galagios si deloc coplesitor". Basmul futurologic despre autobotii care isi protejeaza libertatea in fata decepticonilor a obtinut incasari de 830 milioane de dolari in lumea intreaga, dar iata, si trei Zmeure: pentru Cel mai prost film, Cel mai prost regizor (Michael Bay, un profesionist al filmelor de actiune) si Cel mai prost scenariu, decernat unei echipe de scenaristi condusi de experimentatul Ehren Kruger. Ca formula, filmul este foarte apropiat de jocurile de calculator (de altfel, ambele parti ale seriei au fost dublate de jocuri PC de mare succes). Celelalte premii au mers la figuri mai putin cunoscute in Romania: distinctia pentru Cea mai proasta prestatie masculina s-a dus la fratii Jonas, pentru interpretarea din "Jonas Brothers: The 3D concert experience", iar cea pentru rol secundar masculin a mers la Billy Ray Cyrus, pentru rolul din "Hanna Montana: The Movie", in timp ce contrapartea feminina in roluri secundare a ajuns la Sienna Miller pentru rolul din "G.I. Joe: The Rise of Cobra".

Travolta, Eddie Murphy si Paris Hilton, laureati ai editiei jubiliare
Pentru a marca faptul ca actuala editie este una aniversara (cea de-a 30-a), organizatorii au decernat premii suplimentare pentru cele mai proaste prestatii ale deceniului. Filmul intens mediatizat in care John Travolta e protagonist "Battlefield Earth" a luat titlul de Cea mai proasta pelicula a deceniului. Filmul e de fapt un SF realizat pe baza unui roman al fondatorului miscarii scientologice, Ron Hubbard. Eddie Murphy a fost numit Cel mai slab actor al ultimilor 10 ani, in special pentru rolurile din "Norbit" si "Meet Dave"; de altfel, actorul este campionul nominalizarilor la Zmeura de Aur, cu 12 nominalizari si trei premii de-a lungul timpului. Paris Hilton si-a adjudecat premiul feminin pentru aceeasi "performanta", ea avand la activ "doar" 5 nominalizari, dar patru "zmeurici".

Cele mai citite

Apple amână lansarea funcțiilor bazate pe inteligență artificială în Europa

Apple va amâna lansarea a trei noi funcții de inteligență artificială, deoarece normele de referință ale Uniunii Europene în domeniul tehnologiei îi cer să...

Radu Drăgușin, pregătit pentru partida cu Belgia: “Atât eu cât şi colegii mei avem un moral foarte bun”

România a reușit să învingă Ucraina cu 3-0, în prima partidă a "tricolorilor" de la EURO 2024. Fundașul Radu Drăgușin a afirmat, vineri, în cadrul...

Aderarea totală a României și Bulgariei în Schengen, prioritate la nivel declarativ, dar absentă din planul Ungariei     

Ungaria, care preia președinția Consiliului UE la 1 iulie, a promis că va lucra pentru intrarea Bulgariei și României în Schengen, aceasta fiind una...
Ultima oră
Pe aceeași temă