14.3 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialO asistentă de la "G. Alexandrescu" a făcut infarct, colegii spun că...

O asistentă de la “G. Alexandrescu” a făcut infarct, colegii spun că din cauza volumului de muncă

O asistentă de la Spitalul “Grigore Alexandrescu” a făcut infarct miocardic, sâmbătă seara, la intrarea în tură şi după ce a fost resuscitată a fost transportată la Spitalul Floreasca, unde a fost operată, colegii spunând că femeia avea probleme cardiace mai vechi accentuate de volumul mare de muncă, potrivit Mediafax.

Asistenta lucrează la Camera de gardă pediatrie a Spitalului “Grigore Alexandrescu”, informează unitatea sanitară într-un comunicat. Femeia a făcut infarct miocardic masiv şi a fost resuscitată la Cameră de gardă a Spitalului “Grigore Alexandrescu”, a precizat sursa citată.

Medicii spun că după ce a fost resuscitată, asistenta a fost transferată la Spitalul Floreasca la secţia cardiologie. Ea a fost operată de urgenţă, fiindu-i montat un stent.

Potrivit cadrelor medicale, arterele coronare erau înfundate, ceea ce a dus la stopul cardiac. Asistenta este în prezent la Terapie Intensivă în stare stabilă, potrivit unităţii sanitare.

Colegii asistentei susţin că aceasta avea suferinţe cardiace mai vechi, care s-au accentuat şi pe fondul unui volum mare de muncă.

“În gardă la urgenţe pediatrie sunt în medie 200 de cazuri zilnic. O asistentă lucrează 12 ore cu 24 şi nu mai are liber două zile între ture, ci doar o zi. Asta dacă nu sunt chemate să înlocuiască o colegă în concediu, deci să facă ore suplimentare”, susţin unii angajaţi, citaţi în comunicatul instituţiei.

Cele mai citite

Finală dramatică la Atena: Olympiakos Pireu a câştigat trofeul Europa Conference League la fotbal, după ce a învins-o pe Fiorentina cu scorul de 1-0...

Olympiakos Pireu a câştigat dramatic trofeul Europa Conference League la fotbal, după ce a învins-o pe Fiorentina cu scorul de 1-0 (0-0, 0-0), după...

Candidatul independent la Casa Albă Robert Kennedy Jr. se plânge că a fost exclus din dezbaterea televizată Biden-Trump

Candidatul independent la Casa Albă Robert Kennedy Jr. s-a plâns organismului responsabil de buna desfăşurare a campaniei electorale că a fost exclus din dezbaterea...

Dispută Brazilia-Israel: Președintele Lula da Silva și-a revocat ambasadorul de la Tel Aviv

Președintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva l-a revocat pe ambasadorul său în Israel și l-a trimis în calitate de reprezentant special la Geneva,...
Ultima oră
Pe aceeași temă