22.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialNucleul PC Cluj se muta la PD

Nucleul PC Cluj se muta la PD

» Petru Calian a anuntat ieri, in plenul Camerei Deputatilor, ca se muta de la PC la PD, asa cum "Romania libera" anticipa acum cateva luni

» Alaturi de Calian va pleca
in PD si grosul filialei judetene a conservatorilor

Deputatul clujean Petru Calian, fost membru PRM, iar apoi apoi PC, si-a anuntat ieri mutarea in grupul parlamentar al PD. Potrivit unor surse din PC, Calian va fi urmat de aproximativ acelasi grup care a plecat cu el si din PRM. Aceleasi surse au mai mentionat ca, in PD Cluj, Calian va primi, cel mai probabil, o functie de vicepresedinte.
Contactat de Romania libera, Calian a explicat ca nu se considera un traseist politic. "Eu cred ca in anii 2007 si 2008 este cazul sa nu ne mai gandim asa mult ca un om se muta de la un partid la altul", a spus Calian. El a mai mentionat ca, faptul ca a ales PD ca viitor partid nu este neaparat datorita faptului ca acesta ar sta cel mai bine in sondajele de opinie.
Liderul PD Cluj, Daniel Buda, s-a aratat incantat de noul sau coleg. "Domnul Calian si-a anuntat acum trecerea in grupul parlamentar al PD. Acum urmeaza ca el sa isi depuna o cerere prin care sa devina membru al filialei Cluj, cerere pe care eu o voi sustine. Dincolo de disputele politice, cu domnul Calian am colaborat de fiecare data foarte bine in Parlament", a explicat Buda.
Intrebat daca nu este deranjat intrarea unui deputat traseist in partid, Daniel Buda a preferat sa puna pe seama unei decizii neinspirate mutarea lui Calian din PRM in PC, la inceputul anului 2006.
Calian nu este singurul parlamentar clujean al PC care a migrat la PD. Inaintea lui, Gratiela Iordache, aleasa pe listele PSDsPUR, a trecut la PD Cluj. Potrivit unor surse, Gratiela Iordache ar fi plecat din PC tocmai din cauza unor disensiuni cu Calian.
"Orice coleg care gandeste ca PD este binevenit din punctul meu de vedere in PD", a explicat pentru "Romania libera" Gratiela Iordache.
Petru Calian s-a mutat din PRM in PC la inceputul anului 2006, din cauza unor neintelegeri accentuate cu Gheorghe Funar.

PC ramanecu sediul gol

Potrivit unor surse, nici unul din membrii importanti care au venit in PC impreuna cu Calian nu vor ramane in partidul lui Voiculescu. Astfel, PD va castiga cel putin trei noi consilieri judeteni si cel putin un consilier local. Aceleasi surse mentioneaza ca viitorii democrati nu-si vor pierde locurile in CJ. Ei nu au fost alesi pe listele PC, ci pe cele ale PRM. Pe langa acestia, in PD va merge si organizatia de tineret a PC Cluj.

Cele mai citite

Rusia ar bruia comunicațiile electronice din estul României

Rusia ar bruia comunicațiile electronice din unele regiuni ale unor țări europene, inclusiv în estul României, susține un raport publicat de Centrul Euro-Atlantic pentru...

O casă din Sectorul 2 al Capitalei a luat foc

Un incendiu de proporții, însoțit de degajări mari de fum, a izbucnit luni la o casă situată pe Strada Călușei din Sectorul 2 al...

Nicu Ștefănuță cere lămuriri Jandarmeriei pentru comportamentul abuziv la care a fost martor, la protestul de solidaritate cu Palestina care a avut loc sâmbătă,...

Sâmbătă, 18 mai, a fost organizat protestul în solidaritate cu Palestina, care a pornit de la Piața Universității și a continuat până în Piața...
Ultima oră
Pe aceeași temă