18.9 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialNovak Djokovic(Serbia)-Kei Nishikori(Japonia), marea FINALĂ de la Miami Open 2016

Novak Djokovic(Serbia)-Kei Nishikori(Japonia), marea FINALĂ de la Miami Open 2016

Liderul ATP, sârbul Novak Djokovic, și-a respectat statutul și a obținut biletele pentru a treia finala la Masters-ul 1000 de la Miami. Cu o evoluție alternantă în primul set din semifinale cu Goffin, Djokovic s-a trezit din pumni și a apăsat pedala de accelerație spre victoria care l-a propulsat în ultimul act cu victorie în două seturi la belgianul Goffin.

Pe de altă parte, David Goffin nu a reușit surpriza nici la cel de-al patrulea meci din carieră contra lui Novak Djokovic. În semifinalele de la Miami, belgianul a reușit să îi dea însă emoții liderului mondial. După ce fiecare jucător și-a făcut serviciul până la 3-3, Goffin a semnat primul break al partidei.

Djokovic a revenit însă imediat, iar apoi s-a jucat echilibrat până în tie-break. Jucătorul sârb s-a impus la 5, iar în actul secund cei doi rivali au mers cap la cap tot până la 3-3.

De data aceasta, Djokovic a făcut break-ul și a câștigat apoi setul cu 6-4. Liderul mondial va juca pentru a treia oară consecutiv în finala de la Miami, unde a cucerit trofeul în 2014 și 2015. Adversar îi va fi  japonezul Kei Nishikori . Japonezul l-a depașit sâmbătă dimineață pe grecul Nick Girgyos după doua seturi:6-3, 7-5.

Campion la Miami în ultimii doi ani, Djokovic va juca finala pentru a şaptea oară Jucătorul sârb are 27 de titluri ATP în turneele Masters 1000, dintre care 6 la Miami Dacă va lua titlul, Djokovic va egala recordul lui Agassi, de 6 trofee câştigate la Miami. În același timp merita notat că Djokovic (28 de ani) nu a pierdut niciun set în cele 5 meciuri jucate până acum la Miami.

Finala masculină de la Miami 2016 are loc duminica după-amiază, începând cu ora 17.00.

Cele mai citite

Israelul justifică acțiunea militară de la Rafah împotriva Hamas prin existența unor tuneluri sub frontiera egipteană

Israelul afirmă că există tuneluri sub frontiera egipteană cu Fâşia Gaza pentru a justifica ofensiva sa la Rafah împotriva Hamas, a acuzat miercuri "o...

Israelul justifică acțiunea militară de la Rafah împotriva Hamas prin existența unor tuneluri sub frontiera egipteană

Israelul afirmă că există tuneluri sub frontiera egipteană cu Fâşia Gaza pentru a justifica ofensiva sa la Rafah împotriva Hamas, a acuzat miercuri "o...

Candidatul independent la Casa Albă Robert Kennedy Jr. se plânge că a fost exclus din dezbaterea televizată Biden-Trump

Candidatul independent la Casa Albă Robert Kennedy Jr. s-a plâns organismului responsabil de buna desfăşurare a campaniei electorale că a fost exclus din dezbaterea...
Ultima oră
Pe aceeași temă