20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialNoua uniformă a armatei ruse nu este adaptată frigului din Siberia

Noua uniformă a armatei ruse nu este adaptată frigului din Siberia

Aproximativ 200 de recruţi ruşi au fost spitalizaţi cu pneumonie sau răceală, în Siberia, din cauză că au purtat o nouă uniformă, concepută de un celebru creator de modă moscovit, Valentin Iudaşkin, şi bocanci care nu au făcut faţă frigului siberian, a anunţat miercuri presa rusă, citată de AFP, potrivit Mediafax.

Cel puţin 72 de militari din Garnizoana Iurga (sudul Siberiei) au fost spitalizaţi cu pneumonie, 54 dintre ei aflându-se în continuare în spital, miercuri, potrivit Parchetului militar regional, citat de agenţia Interfax.

Recruţii au răcit din cauza noii lor uniforme, care nu este suficient de călduroasă pentru o temperatură de până la minus 40 de grade, înregistrată în regiune, a anunţat ONG-ul Centrul pentru Drepturile Omului, citat de cotidianul guvernamental Rosiskaia Gazeta.

Tinerii s-au îmbolnăvit mai ales din cauza noilor bocanci, făcuţi din înlocuitori de piele şi cu tălpi pe bază de carton, care au crăpat din cauza gerului siberian, potrivit unor apropiaţi ai militarilor, citaţi de cotidian.

Ministrul Apărării a dezminţit în mod oficial aceste informaţii, miercuri. “Uniforma de iarnă păstrează căldura corpului uman timp de două ore, la temperaturi de până la minus 47 de grade”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Vladimir Drobişevski, citat de Interfax.

Recruţii mobilizaţi toamna trecută au fost primii care au îmbrăcat această nouă ţinută de iarnă, concepută de creatorul de modă Valentin Iudaşkin, care creează îmbrăcăminte şi pentru celebrităţile din lumea rusă a varietăţilor.

Cele mai citite

Parașutiștii și echipajul de zbor, în pericol din cauza închirierii avioanelor AN-2 scoase din uz

Un recent accident aviatic petrecut la Aerodromul Spătaru din Buzău a adus la lumină o situație îngrijorătoare în cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN)....

Alexandru Rafila e convins: “Calitatea asistenţei medicale se va îmbunătăţi simţitor”

La ceremonia oficială de inaugurare a lucrărilor de construcție a Spitalului Regional de Urgență Cluj, desfășurată sâmbătă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat că...

Salome Zurabișvili, președintele Georgiei, s-ao opus prin veto legii ‘influenţei străine’

Preşedintele Georgiei, Salome Zurabişvili, a anunţat sâmbătă că s-a opus prin veto legii criticate a 'influenţei străine', care a suscitat proteste masive în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă