23.4 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialNoi CONTROVERSE legate de MOARTEA lui Osama Ben Laden

Noi CONTROVERSE legate de MOARTEA lui Osama Ben Laden

O nouă versiune a condiţiilor morţii lui Osama Ben Laden şi îndoieli asupra identităţii soldatului Navy Seal care l-a ucis au fost dezvăluite de CNN, care pun sub semnul întrebării mărturiile precedente, inclusiv cea a bărbatului prezentat ca “trăgătorul” de către revista Esquire.

În februarie, revista Esquire publica un interviu extensiv cu un bărbat prezentat sub anonimat ca fiind “trăgătorul” care l-a ucis pe liderul al-Qaida la locuinţa sa din Abbottabad (Pakistan) în noaptea de 1 spre 2 mai 2011.

Citeşte şi Al Qaeda voia atacarea Europei înaintea SUA

Militarul a povestit că a fost singurul care a pătruns în camera acestuia de la al treilea etaj şi l-a ucis cu trei gloanţe în cap.

Conform postului de televiziune CNN, această poveste este falsă, “trăgătorul” nefiind cel care l-a ucis pe Ben Laden.

Povestea “trăgătorului” este o “mare prostie”, conform lui Peter Bergen, consultant al CNN şi specialist în ceea ce priveşte al-Qaida, care relatează declaraţiile unuia dintre membrii faimoasei “Team 6” a Navy Seals, aflat, din nou, sub anonimat.

Citeşte şi Bărbatul care l-a ucis pe Osama bin Laden, neglijat de propria ţară

onform lui Peter Bergen, trei soldaţi Seals ar fi ajuns la cel de-al treilea etaj, printre care “trăgătorul” prezentat de Esquire şi Matt Bisssonette, soldatul care a relatat deja o primă variantă a acestei nopţi sub pseudonimul Mark Owen în controversatul volum, “No Easy Day”.

Ben Laden ar fi scos capul pe uşă iar primul Seal – nici “trăgătorul”, nici Bissonette – i-ar fi tras atunci un glonţ în cap, conform lui Peter Bergen. Relatarea consultatului CNN se apropie de cea a operaţiunii descrisă de Bissonette în cartea sa.

Citeşte şi Oraşul în care a fost asasinat Osama bin Laden construieşte un parc de distracţii

Povestea “trăgătorului” din Esquire ar fi deranjat puternic membri aceste unităţi de elită, care aveau instrucţiuni de a nu “vorbi cu nimeni”, conform lui Bergen.

Navy Seal-ul care a făcut aceste declaraţii pentru CNN povesteşte, de asemenea, că “trăgătorul” a fost expulzat din echipă deoarece avea tendinţa de a se lăuda cu faptele sale.

Cele mai citite

DIICOT a destructurat o grupare de trafic de persoane și proxenetism

La data de 21 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reținerea...

Angel Tîlvăr spune că navigația maritimă suferă cel mai mult de pe urma acțiunilor de bruiaj

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat marţi că navigaţia maritimă este cea care are cel mai mult de suferit de pe urma acţiunilor de...

Israelul face un abuz grav asupra Associated Press: i-a închis transmisiunea în direct a acesteia pe tema evenimentelor din Fâşia Gaza

Associated Press a anunţat că oficiali israelieni au confiscat o cameră video şi echipament de emisie aparţinând agenţiei de presă şi au închis transmisiunea...
Ultima oră
Pe aceeași temă