36.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialFostul primar al Sectorului 2, Neculai Onțanu, scapă de arestul preventiv. Decizia...

Fostul primar al Sectorului 2, Neculai Onțanu, scapă de arestul preventiv. Decizia magistraților este definitivă

Fostul primar al Sectorului 2, Neculai Onțanu, va fi eliberat din arest preventiv, după ce judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis, vineri, înlocuirea măsurii cu cea a controlului judiciar, în dosarul în care este acuzat de luare de mită, informează Agerpres.

Instanţa supremă a menţinut o hotărâre a Curţii de Apel Bucureşti din 12 iulie, prin care a fost înlocuit arestul preventiv cu măsura controlului judiciar în cazul lui Onţanu. Fostul primar se află în arest preventiv din data de 25 martie. Aceeaşi soluţie a fost luată şi în cazul lui Toma Şutru, fost secretar al Consiliului Local al sectorului 2, în vreme ce avocata Loredana Radu scapă de arestul la domiciliu. 

Decizia este definitivă. 

Procurorii DNA îl acuză pe Neculai Onțanu că, în perioada 2006 – 2007, ar fi acceptat promisiunea unor foloase materiale de la un beneficiar al unor drepturi litigioase (denunţător în cauză), pentru ca în schimb să faciliteze procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza Sectorului 2. 

Onţanu este acuzat că a pretins şi primit, în mod indirect, o suprafaţă de 1.500 mp cu o valoare de piaţă estimată la 1.441.495 euro (pe strada Barbu Văcărescu din sectorul 2 – o zonă rezidenţială) şi care ar fi fost transferată de denunţător, în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare-cumpărare fictive, către două persoane interpuse, indicate de fostul primar. Cele două persoane sunt Loredana Radu şi Aurel Radu. 

Terenul primit de avocata Loredana Radu ca mită pentru Neculai Onţanu ar fi fost revândut apoi fostului vicepremier Gabriel Oprea. După vânzarea terenului către Gabriel Oprea, Loredana Radu a obţinut de la Primăria sectorului 2 o autorizaţie de construcţie pentru un imobil cu 10 etaje, care ulterior a şi fost ridicat, mai acuză DNA. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă