18.9 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialNATO a efectuat 45 de misiuni de luptă în Libia în ultimele...

NATO a efectuat 45 de misiuni de luptă în Libia în ultimele 24 de ore

Avioanele NATO au efectuat 45 de misiuni de luptă în Libia în ultimele 24 de ore, distrugând armament şi instalaţii militare, a anunţat duminică Alianţa, potrivit NewsIn.

De la 31 martie, data la care NATO a preluat conducerea operaţiunilor, aviaţia Alianţei a efectuat în total 12.607 zboruri, dintre care 4.784 misiuni de luptă.

Un oficial militar american care participă la operaţiunea NATO din Libia a anunţat intenţia Alianţei de a-l elimina pe Muammar Gaddafi.

NATO acţionează sub mandatul rezoluţiei ONU 1973, care cere impunerea unei zone de restricţie aeriană şi o blocadă asupra furnizării de armament, dar se suspectează că obiectivul real este eliminarea lui Gaddafi.

Foreign Policy a scris că amiralul Samuel Locklear, care comandă operaţiunile NATO de la baza navală din Napoli, i-a spus lui Mike Turner, membru al Camerei Reprezentanţilor, că Alianţa are ca obiectiv eliminarea lui Gaddafi.

Este prima informaţie în acest sens care vine de la un responsabil al NATO.

Cele mai citite

„Pufu” de la RAR, pus pe pilotul automat al sforarului șef Mîndrescu

Directorul general al Registrului Auto Român (RAR), agronomul Mihai Alecu „Pufu”, este doar o marionetă a sforarului șef al Ministerului Transporturilor, secretarul de...

Cartea lui Ciucă ar fi fost scrisă cu inteligența sa artificială, pe care i-au creionat-o liberalii

Ilustrație: Marian Avramescu Foarte mulți se întreabă cum a izbutit președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, să-și scrie cartea într-un timp...

Dispută Brazilia-Israel: Președintele Lula da Silva și-a revocat ambasadorul de la Tel Aviv

Președintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva l-a revocat pe ambasadorul său în Israel și l-a trimis în calitate de reprezentant special la Geneva,...
Ultima oră
Pe aceeași temă