30.3 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecialMutu revine în Liga I, la Petrolul. Urmează Chivu?

Mutu revine în Liga I, la Petrolul. Urmează Chivu?

După ce zilele trecute oficialii FC Petrolul declarau că transferul lui Adrian Mutu este foarte aproape de a fi realizat, „briliantul“ a anunţat pe o reţea de socializare că din ianuarie va juca la Petrolul. 

Adrian Mutu va veni la FC Petrolul, echipa de pe locul patru în Liga I, sub formă de împrumut, el mai având cu francezii de la Ajaccio 18 luni de contract. „Din ianuarie voi juca pentru Petrolul un an şi jumătate! Voi veni sub formă de împrumut de la Ajaccio!!!”, a publicat Mutu pe internet.

Cu privire la salariul pe care ar urma să-l încaseze au existat mai multe discuţii zilele acestea, însă fără ca Petrolul să facă un anunţ oficial. Mutu are în prezent un salariu de aproximativ 1,2 milioane euro la Ajaccio, însă din această sumă, având în vedere că atacantul este în continuare deţinut de francezi, o mare parte va fi plătită de clubul din Ligue 1. Spre exemplu, Piovaccari primeşte de la Steaua mai puţin de o treime din salariul său de circa 700.000 euro, plătit de Sampdoria. În aceste condiţii Petrolul va contribui la salariul lui Mutu cu o sumă apropiată de nivelul Ligii I.

Citeşte şi Mutu va juca, din ianuarie, la Petrolul Ploieşti

Aducerea lui Mutu, la 14 ani de când părăsea FC Dinamo pentru a ajunge la Inter, rămâne o puternică lovitură de imagine dată de Petrolul, mai ales că „briliantul” ar putea contribui mai ales la moralul echipei. Venirea lui Mutu la Petrolul nu este însă echivalentă cu câştigarea titlului de către prahoveni, după cum a declarat şi Victor Becali la un post de televiziune. Mutu nu a mai jucat în ultima perioadă la Ajaccio şi cel mai probabil atacantul, în vârstă de 34 de ani, va avea nevoie de timp pentru a-şi reintra în formă.

Transferul lui Mutu la Petrolul este unul dintre cele mai spectaculoase din Liga 1, din ultimii ani, iar următorul jucător dorit în fotbalul românesc este Cristian Chivu. Fundaşul lui Inter, care în vară, când îi va expira contractul, va părăsi clubul italian, este dorit la CS U Craiova, club susţinut de primarul Olguţa Vasilescu.

În cazul lui Chivu se vehiculează nişte sume uriaşe pentru Liga I, o primă de in­sta­lare de 500.000 euro, res­pectiv un salariu de 750.000 euro, în condiţiile în care deocamdată CS U se zbate în Liga secundă pentru a promova în primul eşalon. Nici primarul Craiovei, nici acţionarii clubului nu au dat informaţii deocamdată cu privire la sursele fondurilor, dacă este vorba sau nu şi de o contribuţie a primăriei, pentru o eventuală aducere a lui Chivu în fotbalul românesc.  

Cele mai citite

VIDEO. Cristiano Ronaldo, în lacrimi! Al-Nassr a pierdut finala Cupei Regelui

Imagini rare cu unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume. Cristiano Ronaldo s-a întins pe jos și a plâns în hohote, după ce...

Netanyahu spune că nu poate exista o încetare permanentă a focului în Gaza până când Hamas nu va fi distrus

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că nu va exista o încetare permanentă a focului în Gaza până când capacitățile militare și de guvernare...

Andrei Rublev, eliminat de la Roland Garros. Rusul și-a pierdut cumpătul

Eliminarea lui Andrei Rublev în turul al treilea de la Roland Garros a fost una dintre surprizele majore ale turneului de tenis. Rusul, clasat...
Ultima oră
Pe aceeași temă