23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialModernizaţi zonele secundare ale locuinţei

Modernizaţi zonele secundare ale locuinţei

Amenajarea vestibulului trebuie să fie făcută plecându-se de la funcţia lui de bază: spaţiu de tranziţie între exterior şi interior. În plus, este vorba de un spaţiu, de obicei, de dimensiuni mici, mai dificil de organizat.

El este “responsabil” cu prima impresie pe care o au noii veniţi despre locuinţa noastră. Într-o asemenea situaţie, imaginea devine capitală, lucru care se transpune într-un motiv suficient pentru o investiţie majoră în reamenajarea acestei încăperi.

2011/11/17//210194-modernizati3.jpg

Tinerii proprietari ai unui apartament de 58 mp au înţeles acest lucru şi au acţionat în consecinţă.

Iniţial, accesul în apartament se făcea din curtea interioară a imobilului, direct în vestibul. Deoarece acesta a fost unit cu livingul, proprietarii au dorit ca accesul să nu se facă direct în zona de zi nou creată. De aceea, ei au proiectat un mic sas care să intermedieze această trecere (foto 1). Pentru crearea noii încăperi au fost luate trei măsuri. Prima dintre ele a constat în eliminarea uşilor canat din lemn de la intrarea în locuinţă. În etapa următoare, au fost construiţi doi stâlpi din beton la extremităţile treptei superioare a scării.

Aceştia au servit drept ancadrament pentru noile uşi din tâmplărie şi geamuri termoizolante. În felul acesta a fost câştigată o suprafaţă de 0,9 mp, aceasta reprezentând, practic, suprafaţa treptei superioare. În al treilea rând, în interiorul fostului vestibul, la o distanţă de 0,5 m de fosta uşă de acces, a fost construit un perete din profile metalice CD10 şi plăci din gips-carton. Şi în acest perete a fost montată o uşă. Toate aceste măsuri au avut drept rezultat crearea unui vestibul cu suprafaţa de 2 mp, care intermediazã accesul în locuinţă (foto 2).

În noul vestibul a fost montată centrala termică ce alimentează sistemul de încălzire prin pardoseală, iar în holul rezultat a fost montată cutia de distribuitori a sistemului.

Întregul plafon a fost placat cu gips-carton. Între plăci şi tavan a fost introdus un strat de vată minerală cu scopul de a fonoizola încăperea.

Pereţii au fost gletuiţi peste vechile finisaje. În stratul de glet a fost integrată plasă din fibră de sticlă. 

Cele mai citite

FOTO. Nicușor Dan plantează copaci în campanie, dar lasă iarba înaltă de peste un metru, în centrul Capitalei. Ciucu îi calcă pe urme primarului...

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, vrea să arate, în campania electorală, că este preocupat de spațiile verzi, filmându-se plantând copaci, în timp ce...

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...

Gazprom, pe pierdere, după 25 de ani

Guvernul de la Moscova a dat instrucţiuni Gazprom să nu plătească dividende pentru 2023, conform unui decret publicat pe site-ul companiei de stat, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă