20.5 C
București
vineri, 28 iunie 2024
AcasăSpecialMircea Băsescu, în 2010: “Dacă Bercea Mondialu’ fură mâine, nu-l scap eu!”

Mircea Băsescu, în 2010: “Dacă Bercea Mondialu’ fură mâine, nu-l scap eu!”

După ce, în 2010, opinia publică a condamnat faptul că fratele președintelui s-a aliat cu familia unui cunoscut interlop, Mircea Băsescu a declarat, într-un interviu pentru ziarul Ring, că nu știa cine este Sandu Anghel când a decis să-i boteze nepoata.

Pe acest om, pe Bercea Mondialu`, cum i se spune, l-am cunoscut prin intermediul unui prieten mai vechi. Prietenul acesta m-a sunat într-o zi şi mi-a spus că trece pe la birou să vorbim despre unele probleme tehnice de la fabrică. Mi-a mai zis că vine împreună şi cu acest Bercea Mondialu’ şi n-am avut nimic împotrivă, mai ales că pe moment nu ştiam de unde să-i iau numele”, afirma Mircea Băsescu.

Fratele președintelui a susținut atunci că a acceptat să devină cumătru cu interlopul din Drăgănești Olt ca “un gest creștinesc”. “Recunosc că m-a surprins pe finalul discuţiei când, dintr-odată, Bercea s-a ridicat de pe scaun şi m-a întrebat: “Domnu’ Băsescu, am o nepoţică, n-aţi vrea să o botezaţi dumneavoastră?”. Cum să vă spun… Nu era primul copil pe care îl botezam. Când omul ăsta m-a rugat să botez, nu m-am gândit că îi fac neapărat lui un favor. Nu m-a interesat că e ţigan. Eu un gest creştinesc pe care l-am făcut de fiecare dată când am fost rugat. Am fost de acord şi de data asta şi nu văd nicio problemă”, afirma fratele șefului statului.

În mod ironic, acum patru ani Mircea Băsescu declara că această alianță cu Bercea Mondial nu ar fi adus nici un avantaj pentru cel care anul acesta a fost condamnat definitiv pentru că și-ar fi înjunghiat un nepot. “Bercea Mondialu’, dacă fură mâine, nu o să-l scap eu de poliţie pentru că i-am botezat nepoţica”, afirma Mircea Băsescu.  

Acesta preciza că președintele României s-a arătat supărat de decizia lui, pe care a considerat-o inoportună.

Banul de aur pentru Maria Băsescu de la Bercea

Pe de altă parte, Bercea Mondial a declarat publică că, de fapt, și l-ar fi dorit naș chiar pe Traian Băsescu, dar nu a ajuns la el. Totuși, o întâlnire între cei doi a avut loc în 2009, atunci când președintele a participat la o sărbătoare a rromilor, la Costești.  Atunci, nevasta șefului statului a apărut îmbrăcată într-o rochie tradițională țigănească și cu un batic pe cap, primite de la Luminița Cioabă, sora fostului regel al rromilor, Florin Cioabă, potrivit ziare.com. De asemenea, ea a primit un ban de aur, despre care Bercea Mondial s-a lăudat ulterior că a provenit de la el. 

Traian Băsescu: “Nu te poți apăra de propriul frate”

Președintele României a fost pus de mai multe ori în încurcătură de fratele său. Astfel, în august 2009, cu doar câteva luni înaintea alegerilor prezidențiale, presa centrală a relatat că Mircea Băsescu este implicat în afaceri cu armament.

Acesta era asociat în societatea Defence, Security and Intelligence Co – Desintco SRL., alături de fiica unui fost șef al Romtehnica –  structură din subordinea Ministerului Apărării care prestează servicii de import export în domeniul apărării naționale, un general fost șef al departamentului de armament și preşedintele Patronatului Serviciilor de Securitate.

La momentul respectiv, președintele i-a cerut fratelui său să iasă din această firmă, ceea ce Mircea Băsescu a făcut. “Să știți că dacă frate-meu se mai bagă în vreo firmă din asta dubioasă, eu pot să nu mai candidez”, declara în 2009, Traian Băsescu. Acesta afirma autoironic: “De duşmani te poti apăra, dar este extrem de greu să te aperi de propriul frate”. 

Cele mai citite

După Portugalia – Georgia, Kovesi are ce ancheta la EURO

Ilustrație: Marian Avramescu Procurorul șef european, Laura Codruța Kovesi, a stârnit emoțiile echipelor puse pe blaturi, prin prezența sa în tribune la Turneul Final...
Ultima oră
Pe aceeași temă