12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialMirajul joburilor din Occident

Mirajul joburilor din Occident

Aproximativ 10.000 de constanteni au plecat legal la munca in strainatate.
Prefera sa-si paraseasca actualii angajatori pentru cei din statele din Vest.
Patronii firmelor care plaseaza forta de munca spun ca e vorba de supravietuire.
sunt cautati specialisti in domeniul agricol, drujbist, fasonator mecanic, macelar transator, ospatar, bucatar, asamblor montator profiluri aluminiu si geamuri termopan, fierar-betonist, dulgher, zidar, faiantar/mozaicar, electrician in constructii, tinichigiu-vopsitor auto autobuze si camioane, mecanic autobuze si camioane – Scania, Iveco, Volvo, mecanic utilaj greu, mecanic hidraulic, electromecanic autobuze si camioane, instalator aer conditionat, sudor argon, electrician inalta si medie tensiune, sofer TIR. Pentru ca de-a lugul anilor s-a dovedit ca un numar mare de constanteni au ales sa plece la munca in strainatate, Departamentul pentru Munca in Strainatate va organiza actiunea de preluare de dosare la Casa de Cultura din Medgidia in data de 27 martie 2007, orele 9-16, si la sediul Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca din Constanta, str. Lacului nr. 14, in data de 28 martie, orele 9-16.
Copie B.I. sau C.I., copie pasaport cu valabilitate de minimum 6 luni, fisa personala (tipizat OMFM), C.V. in limba romana; copie legalizata a certificatului de absolvire, calificare; copie a cartii de munca; certificat de sanatate; cazierul judiciar in original care sa ateste ca nu are antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni); doua fotografii tip pasaport sunt doar cateva din documentele solicitate.
Ana Fulas Ionescu
SPECIALISTUL
Nu mai ramAn!
Din cele peste 50.000 de persoane care au plecat prin intermediul oficiului la munca in statele membre ale UE, legal, in anul 2006, 1.433 provin din judetul Constanta.
La randul lor, patronii societatilor care plaseaza forta de munca din judetul Constanta in UE au confirmat faptul ca au plecat legal la munca aproximativ 10.000 de constanteni. In strainatate lucreaza in conditii legale si romani care nu au obtinut contract de munca prin intermediul OMFM, ci al unor firme private sau in mod direct prin contactul avut cu angajatori din diverse state.
Aurel Teodorescu, directorul OMFM

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă