38.9 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSpecialCuraj: Susțin cea mai bună variantă pentru creşterea veniturilor profesorilor. Primele răspunsuri...

Curaj: Susțin cea mai bună variantă pentru creşterea veniturilor profesorilor. Primele răspunsuri privind plagiatele, în iunie

UPDATE. Primele răspunsuri în cazul doctoratelor asupra cărora există suspiciuni de plagiat vor fi date de către Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) în luna iunie, a anunţat, vineri, ministrul Educaţiei, Adrian Curaj. 

Adrian Curaj, ministrul Educației, a declarat vineri că societatea trebuie să aibă grijă ca statutul profesorului să fie reflectat şi prin salarii, venituri corespunzătoare și că susţine „cea mai bună variantă dintre scenariile existente” privind creşterea veniturilor cadrelor didactice. 

„Eu cred că societatea trebuie să aibă grijă ca statutul profesorului să fie reflectat şi prin salarii şi venituri corespunzătoare acestui statut. Este o abordare de respect faţă de cei care formează şi contribuie esenţial la viitorul României. (…) Am încredere că, în contextul în care vom avea grijă de stabilitatea economică a României, creşterile vor veni natural”, a spus ministrul, potrivit Agerpres.

El a precizat că susţine „cea mai bună variantă dintre scenariile existente” privind creşterea veniturilor cadrelor didactice. 

„Susţin cea mai bună variantă şi dinamica cea mai bună dintre scenariile existente care pun la un loc expresia clară că educaţia este prioritate, dar şi pragmatismul clar: aceştia sunt banii pe care îi avem şi oricât ne-am strădui… A fost discutată şi agreată (varianta – n.r.) şi momentul în care vom ieşi împreună şi o vom anunţa”, a afirmat demnitarul. 

Adrian Curaj a amintit că 9% dintre cadrele didactice sunt plătite cu ora, în cumul. „Asta înseamnă că avem majoritatea posturilor acoperite. Pe măsură ce ieşirile din sistem se vor produce natural trebuie să avem grijă să ne asigurăm de calitatea celor nou veniţi în sistem. Esenţială este calitatea în educaţie şi atunci important este să îi păstrăm pe cei performanţi, indiferent pe ce cale vin şi de unde, că sunt tot timpul acolo, că sunt pensionari care lucrează în sistem. Eu cred că trebuie să dăm extrem de multă atenţie celor care vin cu calitate, cu devotament pentru şcoală. 
Nu cred că vârsta este un filtru”, a declarat ministrul Educaţiei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă