39.1 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSpecialMinistrul Baconschi s-a întâlnit cu românii din Elveţia

Ministrul Baconschi s-a întâlnit cu românii din Elveţia

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a avut vineri o întâlnire cu membrii comunităţii române din Elveţia, cu ocazia participării la Sommet-ul Francofoniei de la Montreux, informează NewsIn.

Organizată de către Ambasada României la Berna, împreună cu Părintele Adrian Diaconu, protopop pentru Elveţia, întâlnirea a avut loc la capela Parohiei ortodoxe române „Sfinţii români” din Lausanne şi a fost precedată de o scurtă slujbă religioasă.

Ministrul Baconschi a prezentat evoluţiile politice, sociale şi economice din România, subliniind rolul important ce revine românilor integraţi în societatea elveţiană, atât în calitate de mesageri ai imaginii reale a României, cât şi din perspectiva stimulării transformărilor interne.

 „Românii din afară nu trebuie să rămână afară, ei trebuie să aibă o voce”, a subliniat oficialul român.

Mesajul ministrului s-a încheiat printr-un apel la solidaritate pentru depăşirea dificultăţilor economice şi sociale actuale, precum şi la menţinerea relaţiilor cu ţara.

Cele mai citite

Superliga 2024-2025. Începe noul sezon, iar Farul se va bate cu o nou promovată

Astăzi după-amiază debutează sezonul competițional intern 2024-2025, Superliga, marcând cea de-a 107-a ediție a campionatului românesc. https://www.youtube.com/watch?v=A1qfXSotkFk Într-o atmosferă plină de anticipație, 16 echipe pornesc în...
Ultima oră
Pe aceeași temă