23.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialMinistrul Apărării, întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite. Hans Klemm a felicitat autoritățile...

Ministrul Apărării, întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite. Hans Klemm a felicitat autoritățile române pentru intenția de a cumpăra rachete Patriot

Ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm, a felicitat autoritățile române, ca urmare a anunțului făcut de Agenția de Cooperare pentru Apărare și Securitate privind posibila achiziție a șapte sisteme de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM), de tipul Patriot.

Miercuri, ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, s-a întâlnit cu ambasadorul american, la sediul Ministerului Apărării.

„Agenda discuțiilor a inclus continuarea și aprofundarea unor teme de interes comun, precum evoluția relațiilor bilaterale între cele două armate, Parteneriatul Strategic România — SUA și necesitatea consolidării cooperării în regiune", a precizat Ministerul Apărării, într-un comunicat de presă.


Citește și: Departamentul de Stat al SUA și-a dat acordul pentru ca Pentagonul să vândă României rachete Patriot

Departamentul de Stat american și-a dat acordul pentru ca Statele Unite să vândă României rachete Patriot.


 

Ministrul român a reiterat parteneriatul solid pe linie militară, fiind subliniate numărul crescut al exercițiilor în comun pe care cei doi aliați le desfășoară anul acesta în regiune și stadiul implementării măsurilor adoptate în urma Summit-ului de la Varșovia. Totodată, Adrian Țuțuianu a exprimat aprecierea față de angajamentul ferm al Statelor Unite pentru asigurarea stabilității și securității în regiunea Mării Negre, prin întărirea măsurilor de descurajare și apărare stabilite la Varșovia.

„Cu această ocazie, ambasadorul Klemm a felicitat autoritățile române în contextul anunțului făcut de Agenția de Cooperare pentru Apărare și Securitate (Defense Security Cooperation Agency) referitor la posibila achiziție a șapte sisteme de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM), de tipul PATRIOT, configurația 3 plus. Ministrul Adrian Țuțuianu a exprimat convingerea că realizarea acestui program va întări capacitatea de apărare a României, va consolida flancul estic al Alianței și va dezvolta și consolida Parteneriatul Strategic dintre România și SUA", mai precizează sursa citată.

Ministerul Apărării Naționale precizează că va informa periodic opinia publică referitor la derularea programului de înzestrare cu sistemele HSAM. Pe agenda întâlnirii au fost și teme precum stadiul implementării Inițiativei pentru Reasigurarea Europeană (European Reassurance Initiative/ERI) și necesitatea intensificării eforturilor comunității internaționale de contracarare a ISIL/DAESH, România rămânând ferm angajată în această direcție.


Citește și:  Ministrul Apărării, ministrul Economiei și șeful statului major, chemați de premierul Tudose, la Guvern. Ei vor discuta despre înzestrarea Armatei

Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, ministrul Economiei, Mihai Fifor, și șeful statului major, au fost chemați, miercuri, la Guvern de premierul Mihai Tudose, pentru a discuta despre înzestrarea Armatei, cât și despre achiziționarea de rachete Patriot.


 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă