18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialMinisterul Culturii va reduce 638 de posturi

Ministerul Culturii va reduce 638 de posturi

Ministrul Kelemen Hunor a declarat că vor fi reduse în total 638 de posturi din subordinea Ministerului Culturii, dintre care 70 de la instituţiile integral finanţate de la bugetul de stat, 15 de la instituţiile integral finanţate din venituri proprii şi 553 de la instituţiile cu dublă finanţare, potrivit NewsIn.

Ministrul Culturii a mai precizat că din totalul de 553 posturi de la instituţiile cu dublă finanţare, 273 de posturi erau vacante la momentul luării deciziei.

“Am redus un post de secretar de stat de la Ministerul Culturii, este vorba despre un post vacant care nu a mai fost ocupat în acest an şi am redus 553 posturi finanţate în regim dublu, deci mai puţin de 10%, mai puţin decât anunţasem iniţial după discuţii, după negocieri am ajuns la această cifră. În totalitate, noi am redus din tot sistemul Ministerului Culturii 638 posturi, celelalte posturi care sunt în plus, cele 70 de posturi sunt finanţate integral din bugetul de stat, este vorba de direcţiile judeţene, unde reducerea este de 40 de posturi, plus Oficiul Român pentru Drepturile de Autor şi Centrul de Consultanţă. În totalitate, în structura Ministerului Culturii, cu preluarea Teatrului “Oleg Danovski” vom avea 5.780 de posturi finanţate integral din bugetul de stat”, a explicat ministrul conţinutul hotărârii de guvern adoptate miercuri..

El a subliniat că instituţiile din subordinea Ministerului Culturii nu sunt incluse în HG, urmând ca printr-un ordin al ministrului Culturii să se decidă exact câte posturi vor fi reduse de la fiecare instituţie.”Vom discuta în continuare cu managerii teatrelor, muzeelor şi cu sindicatele, aşa cum am făcut şi până acuma. Săptămâna trecută am avut o întâlnire cu sindicatele de la Opera Română, acum două săptămâni – cu sindicatele de la Cluj. Vreau să infirm ceea ce a apărut astăzi în presă; nu este adevărat că nu am avut dialog social, că nu am avut dialog cu partenerii din instituţiile publice. Am avut întâlniri începând din august, cu toţi directorii din subordine”, a precizat ministrul Culturii.

Prin Hotărârea de Guvern adoptată miercuri Ministerul Culturii a preluat, de la Consiliul Judeţean al Municipiului Constanţa, Teatrul “Oleg Danovski”.

“După ce va apărea Hotărârea de Guvern în Monitorul Oficial avem 20 de zile la dispoziţie să facem actele de predare-primire de la Consilul Judeţean. Consiliul Judeţean încă în septembrie a aprobat această solicitare a noastră şi eu sunt convins că această predare-primire se va face foarte repede. Vom prelua Teatrul “Oleg Danovski” cu 141 de posturi de la Consilul Judeţean şi eu sunt convins că această decizie este una corectă şi în concordanţă cu deciziile Guvernului”, a spus ministrul.

Cele mai citite

Comisar acuzat de relații sexuale cu o minoră de 13 ani

Un scandal de proporții a izbucnit la Poliția de Frontieră Galați, unde comisarul șef Aurel Mihail Topciu, în vârstă de 47 de ani,...

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...

Premierul slovac, Robert Fico, este stabil, dar în stare gravă

Premierul slovac, Robert Fico, împușcat acum trei zile, este în continuare în stare gravă, potrivit stirileprotv.ro. Oficialul a fost operat, din nou, vineri. Între timp,...
Ultima oră
Pe aceeași temă