13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialMiercurea Ciuc: Un supermarket riscă suspendarea fiindcă nu are etichete în română

Miercurea Ciuc: Un supermarket riscă suspendarea fiindcă nu are etichete în română

Un supermarket din Miercurea Ciuc, sancţionat de comisarii de la Protecţia Consumatorului de opt ori în ultimul an pentru că are produsele etichetate exclusiv în limba maghiară, riscă să îi fie suspendată activitatea, transmite corespondentul Mediafax.

Comisarul şef Sorin Susanu de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) – Regiunea Centru Braşov, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Miercurea Ciuc, că activitatea unui supermarket din localitate, controlat în repetate rânduri în ultimul an şi sancţionat de fiecare dată pentru neetichetarea produselor în limba română, ar putea fi suspendată temporar, până la remedierea acestui neajuns.

În opinia acestuia, operatorul economic – care are două magazine în Miercurea Ciuc şi care a fost sancţionat cu avertismente şi amenzi, ultimele două, în valoare de 12.000 de lei – dă dovadă de “rea intenţie” sau “dezinteres”.

“Chiar am rugat colegii din Harghita să-mi formuleze un punct de vedere, de ce până în acest moment nu s-a luat măsura de suspendare a activităţii, dacă s-au făcut opt controale şi s-a constatat aceeaşi problemă, neetichetarea în limba română? Eu o văd ca pe o rea intenţie şi la următorul control, dacă nu va scoate la iveală remedierea acestei probleme, activitatea supermarketului va fi suspendată până la corectarea deficienţei. Repet, cred că este doar rea intenţie sau dezinteres”, a declarat Sorin Susanu.

Potrivit acestuia, conducerea supermarketului a avut timp suficient să inscripţioneze etichetele produselor şi în limba română, nu doar în limba maghiară, iar când a fost întrebată cum justifică lipsa oricărui demers în acest sens, “nu a putut să vină cu nicio argumentare corespunzătoare”.

Cele mai citite

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

Alexandru Rafila e convins: “Calitatea asistenţei medicale se va îmbunătăţi simţitor”

La ceremonia oficială de inaugurare a lucrărilor de construcție a Spitalului Regional de Urgență Cluj, desfășurată sâmbătă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat că...

Un șef al Poliției de Frontieră Galați ar fi implicat într-un scandal sexual cu o adolescentă de 14 ani

Un șef al Poliției de Frontieră Galați ar putea fi implicat într-un scandal sexual în care apare o adolescentă. Autoritățile au declanșat o anchetă...
Ultima oră
Pe aceeași temă