14.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialMica Reformă - Persoanele executate silit nu vor mai fi evacuate iarna...

Mica Reformă – Persoanele executate silit nu vor mai fi evacuate iarna din locuinţe

Proiectul de lege al “micii reforme” în justiţie interzice evacuarea persoanelor din locuinţe în intervalul 1 decembrie – 1 martie, în cadrul unei proceduri de executare silită, cu excepţia cazurilor în care persoana care solictă executarea şi evacuarea locuinţei nu dispune de un domiciliu.

“Prin această interdicţie nu-i vom mai pune pe oameni să-şi părăsească locuinţele în timpul iernii”, a declarat premierul Emil Boc.

Guvernul a avizat, vineri, în şedinţă specială, proiectul de lege privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor, denumit “legea micii reforme” în justiţie, după ce actul a fost discutat şi de preşedintele Băsescu cu preşedintele CSM, informează Mediafax.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, marţi, că va convoca Parlamentul în sesiune extraordinară la începutul lunii august, în primul rând pentru Legea ANI. Şeful statului a precizat că propune ca pe ordinea de zi a sesiunii parlamentare extrordinare să se afle Legea ANI, proiectul legii care prevede ca procesele să nu mai fie suspendate în cazul în care sunt ridicate excepţii de neconstituţionalitate, precum şi “legea micii reforme” în justiţie, aflată pentru avizare la CSM.

Miercuri, în şedinţa de guvern, şeful statului a amintit că nu a solicitat şedinţă extraordinară a Parlamentului numai pentru Legea ANI, ci şi pentru legea care viza nesuspendarea unui proces în instanţă dacă se ridică excepţia de neconstituţionalitate, precum şi pentru Legea “Micii Reforme”, care scurtează timpii de parcurgere a procedurilor în instanţă.

El a precizat că pentru Legea “Micii Reforme” a discutat şi cu preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Florica Bejinariu.

 

Cele mai citite

Fostul șef al serviciilor de informații și securitate olandeze, Dick Schoof, propus ca prim-ministru al țării

Fostul șef al agenției olandeze de spionaj și al biroului antiterorism Dick Schoof a fost nominalizat marți pentru a deveni noul prim-ministru al țării,...

Primar din Buzău și mai mulți funcționari, cercetați penal pentru fals în înscrisuri oficiale

Vasile Săcuiu, primarul PSD al comunei Scorțoasa din județul Buzău, este în centrul unei anchete penale alături de mai multe persoane din cadrul...

Consiliul de Securitate ONU se reunește de urgență după bombardamentul israelian de la Rafah

Consiliul de Securitate al ONU va avea o reuniune de urgență, în ziua de 28 mai 2024, în care va discuta atacul aerian executat...
Ultima oră
Pe aceeași temă