16.3 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialMETO Primăvara şi-a intrat în drepturi. Vezi PROGNOZA pe trei zile

METO Primăvara şi-a intrat în drepturi. Vezi PROGNOZA pe trei zile

Miercuri vor fi nori în aproape toată ţara, dar vom avea parte şi de intervale însorite, mai ales în sud-vest unde va fi cel mai cald. La munte se vor semnala precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ninsoare, iar în centrul şi estul ţării, pe arii restrânse va ploua slab, potrivit Realitatea.net. Maximele ajung până la 15 grade, în timp ce valorile cele mai scăzute, de 5 grade se vor înregistra în depresiunile Carpaţilor Orientali.

În capitală, vreme frumoasă cu soare, dar şi nori mai spre după-amiază, dar puţini şi inofensivi. Temperatura aerului va avea valori în jurul normelor climatologice – o maximă de 12 grade.

În regiunile de dincolo de Carpaţi, norii adunaţi încă din cursul nopţii vor fi prezenţi şi în cursul zilei şi vor lăsa precipitaţii slabe – ploi şi lapoviţe mai ales în Maramureş şi estul Transilvaniei. Vântul va fi moderat, iar maximele vor fi normale pentru data din calendar: 12 grade la Timişoara, 11 grade la Oradea, 8 grade la Cluj-Napoca şi 6 grade la Braşov.

În sud soare, dar nu aşa de mult ca ieri. Norii încep să se adune, în special în Bărăgan, unde pe arii restrânse sunt condiţii să plouă slab, iar vântul se va înteţi. Temperatura aerului mai creşte uşor în Oltenia şi vestul Munteniei, unde se vor înregistra maxime de 14…15 grade.

În Dobrogea, cerul se va înnora progresiv şi izolat va ploua slab. Vântul va prezenta intensificări cu viteze ce pot ajunge la 40…50 km/h. Mercurul din termometre se va opri la 10 grade atât la Constanţa cât şi la Tulcea. În Moldova, vânt alert, înnorări temporare şi precipitaţii slabe. Valorile termice se vor încadra între 6…7 grade în Bucovina şi 10 grade în sud la Galaţi şi la Focşani.

În Capitală norii se înmulţesc joi, fără ploaie, însă. Lipsa soarelui determină o maximă mai modestă, doar 9 grade în termometre

Vreme caldă va fi joi şi în ţară. Soarele va fi mai scump la vedere în nordul şi în estul ţării, unde sunt posibile ploi slabe, trecator lapoviţă. În primele ore ale zilei mai apare din loc în loc ceaţă. Chiar dacă nu mai este la fel de mult soare, temperaturile caştigă un grad-două faţă de miercuri, cu mici excepţii. La amiază valorile vor fi cuprinse între 6 grade la Miercurea Ciuc şi 14 grade în Banat, Oltenia şi în Muntenia.

În Bucureşti viner va fi o zi frumoasă, rece de dimineaţă când vor fi minus 4 minus 3 grade, recuperate rapid de soarele ce va încălzi atmosfera până la 12-13 grade.

Vineri, vine primăvara şi în ţară. Dimineaţa va fi însă rece cu minime exclusiv negative în toată ţara. Ziua se anunţă cu adevărat frumoasă – soare peste tot, aproape fără urmă de nori şi împreună cu o masă de aer mai cald, până după-amiază se vor aduna în termometre între 5 şi 15 grade, izolat 16..17 grade in sud-vest.Vineri, în Bucureşti o zi frumoasă, rece de dimineaţă când vor fi minus 4 minus 3 grade, recuperate rapid de soarele ce va încălzi atmosfera până la 12-13 grade.

Cele mai citite

Salome Zurabișvili, președintele Georgiei, s-ao opus prin veto legii ‘influenţei străine’

Preşedintele Georgiei, Salome Zurabişvili, a anunţat sâmbătă că s-a opus prin veto legii criticate a 'influenţei străine', care a suscitat proteste masive în această...

Comisar acuzat de relații sexuale cu o minoră de 13 ani

Un scandal de proporții a izbucnit la Poliția de Frontieră Galați, unde comisarul șef Aurel Mihail Topciu, în vârstă de 47 de ani,...

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...
Ultima oră
Pe aceeași temă