14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialMETEO: Cum va fi vremea în weekend

METEO: Cum va fi vremea în weekend

Vremea parcurge un proces de încălzire, în weekend, iar pe alocuri va ploua, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Sâmbătă, norii se risipesc, în Capitală, iar la amiază mercurul din termometre urcă până la 12…13 grade Celsius.

Și în restul țării, vremea se va încălzi, îndeosebi în regiunile extracarpatice. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul şi sfârşitul intervalului, când, izolat, va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, iar noaptea şi în Banat. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 16 grade, iar cele minime între 0 şi 9 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -4 grade.

La munte, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, iar șansele de ploi sunt reduse. Temperaturile vor ajunge la 8 grade în Păltiniş şi Predeal, 4 în Semenic, 7 în Sinaia, 8 la Stâna de Vale  şi 1 grad sus pe Ceahlău.Temperatura aerului va fi în creştere.

Și duminică încălzirea va continua în toate regiunile din țară. Temperaturile maxime vor trece de 10 grade în toată ţara. În vestul şi nord-vestul ţării cerul va avea înnorări temporar accentuate şi îndeosebi seara va ploua. Ploile vor avea ş caracter de aversă şi vor fi însoţite de descărcări electrice.  Vântul va avea intensificări temporare la munte, în regiunile estice şi în cele vestice, cu viteze mai mari în sudul Banatului şi pe creste.

În Bucureşti, vremea va fi predominant frumoasă şi va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil spre senin.

Și la munte se încălzește vremea. Cerul va fi variabil cu înnorări şi ploi în zona Carpaţilor Occidentali, unde, la înălţimi mari, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Tot în zona Carpaţilor Occidentali, vestul Carpaţilor Meridionali şi în nordul Carpaţilor Orientali, vântul va prezenta intensificări, cu viteze mai mari, noaptea. 

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...
Ultima oră
Pe aceeași temă