1.2 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialMeridiane

Meridiane

Urmatoarea extindere NATO, dupa 2008

Statele Unite nu au in vedere o noua extindere NATO inainte de 2008, considerand ca nici una dintre cele trei tari candidate Ð Croatia, Albania si Macedonia Ð nu este inca pregatita, a declarat subsecretarul adjunct pentru probleme europene si asiatice din Departamentul de Stat.
“Nu credem ca situatia este favorabila pentru o extindere a Aliantei anul acesta sau anul viitor”, a declarat Kurt Volker. “Nu credem ca tarile candidate sunt pregatite inca”, a adaugat el, subliniind ca aderarea la NATO trebuie sa tina cont de fapte.

Cutremur de 7,3 grade in Papua Noua Guinee

Un cutremur cu magnitudinea de 7,3 grade pe scara Richter s-a produs in largul coastei estice a Arhipelagului Papua Noua Guinee, a anuntat Observatorul din Hong Kong.
Seismul a fost inregistrat vineri, la ora 07.35 GMT (10.35 ora Romaniei), epicentrul fiind localizat in largul coastei estice a Insulei New Britain din nord-estul arhipelagului, la aproximativ 140 kilometri de orasul de coasta Rabaul, a precizat Observatorul. Pentru moment nu exista informatii despre eventuale victime sau pagube.

Comandouri ideologice

Statele Unite vor crea “comandouri ideologice” pentru a-si reface imaginea negativa in unele zone din lume, in special in lumea musulmana, a declarat Karen Hughes, noul adjunct pentru diplomatie publica al secretarului de stat american.
“Vom face o unitate de reactie rapida aici, la Departamentul de Stat, care va fi insarcinata sa monitorizeze presa si sa ne ajute sa raspundem mai prompt zvonurilor, inexactitatilor si incitarilor la ura oricand si oriunde in lume, a precizat ea.

Accident de metrou la Valencia

Doua garnituri de metrou au intrat in coliziune, vineri dimineata, la periferia orasului spaniol Valencia, provocand ranirea a 15 persoane, dintre care una se afla in stare grava, au anuntat serviciile regionale de transport.
In urma coliziunii violente din cauze necunoscute, cele doua garnituri au deraiat si au fost partial distruse. Accidentul s-a produs pe un tronson aerian al liniei 1 de metrou din Valencia, care face legatura intre localitatile Lirria si Betera.

Mubarak, din nou presedinte

Presa de la Cairo a salutat victoria in alegeri cu peste 80 la suta din voturi a actualului presedinte egiptean, Hosni Mubarak, pentru cel de-al cincilea sau mandat consecutiv, potrivit rezultatelor partiale.
Alegerile prezidentiale de miercuri, 7 septembrie, au fost primele pluripartite din istoria moderna a Egiptului.

Cele mai citite

Majoritatea britanicilor vor reintegrarea pe piața unică a UE

Majoritatea britanicilor susțin reintegrarea pe piața unică a Uniunii Europene(UE), chiar dacă asta ar însemna restabilirea liberei circulații a lucrătorilor din blocul european, potrivit...

AUR va organiza un Congres extraordinar pe data de 2 decembrie la Alba Iulia

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) anunţă organizarea unui Congres extraordinar, pe data de 2 decembrie, la Alba Iulia, prilej cu care vor fi discutate...

Consulul general al României la Cernăuți a acordat diplome de excelență jurnaliștilor români de război

Consulul general al României la Cernăuţi, Irina-Loredana Stănculescu, le-a acordat, miercuri, în cadrul unei ceremonii cu prilejul Zilei Naţionale a României, diplome de excelenţă...
Ultima oră
Pe aceeași temă