14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialMercedes face saltul care o apropie de liderii BMW şi Audi. Vezi...

Mercedes face saltul care o apropie de liderii BMW şi Audi. Vezi ce vânzări au!

Mercedes s-a apropiat mai mult de cei doi lideri ai segmentului premium BMW şi Audi, o dată cu anunţarea vânzărilor pentru luna iulie. Producătorul din grupul Daimler a avut în luna iulie cea mai mare creştere a vânzărilor dintre cei, potrivit Bloomberg.

Luna iulie a adus creşteri de 20% pentru Mercedes (116.790 unităţi), de 14% pentru BMW (128.594 unităţi), respectiv 9.8% Audi (131.300). Audi a depăşit din nou BMW luna trecută, pentru a treia oară în primele şapte luni ale anului. Pe de altă parte Mercedes rămâne producătorul care se apropie cu paşi mărunţi de poziţia de lider, în timp ce lupta între BMW şi Audi este mai crâncenă ca niciodată.

Luna iulie probabil va rămâne una de referinţă pentru acest an financiar al Mercedes, având în vedere rezultatele neaşteptat de bune. Vânzările au fost propulsate mai ales de lansarea noului Clasa S, nava amiral a Mercedes, dar şi de dublarea vânzărilor pentru modele ca A, B sau CLA. De asemeni Clasa E a înregistrat o creştere de 26%.

Mixul de modele tinere ne va ajuta să generăm creşteri în continuare şi în a doua parte a anului,” a delcarat Joachim Schmidt, director de vânzări, în cadrul unui raport emis luna aceasta de Mercedes. Analiştii privesc ascensiunea lui Clasa S ca pe un lucru extraordinar pentru Mercedes, având în vedere că marca auto se confrunta cu o serioasă problemă privind îmbătrânirea flotei. Limuzina de lux a Mercedes probabil va fi vârf de lance pe pieţe precum China sau SUA, acolo unde există un apetit mai ridicat pentru sedanuri.

Permanenta încleştare dintre BMW şi Audi

Vânzările în primele şapte luni ale anului păstrează ierarhia mondială stabilită în ultimii ani, cu BMW în frunte, urmat de Audi şi abia pe locul al treilea, de Mercedes. Iar vânzările înregistrate sunt grăitoare, cu BMW numărând 932.848 unităţi (+8,4%), Audi 911.800 (+6,9%) iar Mercedes, 811.227 (+8,1%). Astfel în timp ce Mercedes pare să privească de la distanţă lupta strânsă dintre primii doi producători, reuşeşte, totuşi, să înregistreze o creştere asemănătoare cu a liderului BMW. Cu alte cuvinte Mercedes se pregăteşte de o intrare glorioasă în prim-planul bătăliei de pe segmentul premium în anii ce vor urma. 

În timp ce ce BMW luptă să-şi păstreze coroana, atât Audi, cât şi Mercedes vor să-şi revendice locul 1 mondial până în 2020. Cine va ieşi câştigător din această încleştare de forţe? Răspunsul ar putea fi: producătorul care va prinde valul aşteptat din direcţia modelelor propulsate electric. Deocamdată BMW a lansat deja modelul i3, un posibil succes răsunător şi va continua cu i8, în timp ce Audi încearcă să dea lovitura cu seria e-tron. Mercedes deocamdată îşi întinereşte flota, ceea ce este bine, numai că pare să piardă teren în faţa celorlalţi doi în ceea ce priveşte propulsiile alternative.  

Mercedes speră să depăşească 1,4 milioane unităţi vândute anul acesta. Audi şi-a îmbunătăţit ţinta pentru 2013, vânzări de 1,5 milioane unităţi, cu doi ani mai devreme decât era stabilit iniţial.

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă