21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecial"Menajera lui DSK " rupe tăcerea şi spune povestea atacului: Dominique Strauss-Kahn-...

“Menajera lui DSK ” rupe tăcerea şi spune povestea atacului: Dominique Strauss-Kahn- un nebun

Camerista care l-a acuzat pe Dominique Strauss-Kahn de tentativă viol a acordat un interviu pentru revista Newsweek pentru a clarifica imaginea sa creată de media şi pentru a răspunde celor care o acuză că a minţit în declaraţiile sale.

“Le-am povestit ce mi-a făcut acest bărbat. Nu s-a schimbat niciodată nimic. Ştiu ce mi-a făcut”, spune ea.

Întâlnirea cu femeiea cunoscută in întreaga lume ca “menajera lui DSK” a durat mai mult de trei ore şi a avut loc la biroul avocaţilor săi, în New York.

Povestea tentativei de viol, prin ochii menajerei

Nafissatou Diallo,  în vârstă de 32 de ani a povestit ce s-a întâmplat în ziua de 14 mai când a intrat în apartamentul lui Dominique Strauss Kahn pentru a face curăţenie. Ea spune că un chelner de la room-service i-ar fi spus că apartamentul este liber şi poate să meargă să facă curăţenie.

Când a ajuns acolo, Diallo susţine că a întrebat dacă este cineva în cameră, dar nu a răspuns nimeni. Uşa de la dormitor, care era în stânga sa, era deschisă aşa că ea putea să vadă o parte din pat. S-a uitat puţin prin cameră pentru a vedea dacă sunt bagaje, dar nu a văzut nimic.

Apoi a mai întrebat dacă este cineva în cameră, după care un bărbat dezbrăcat a sărit ca din senin în faţa ei. Menajera şi-a cerut scuze pentru deranj şi a vrut să plece, dar bărbatul cărunt care pentru femeie “arăta ca un nebun” i-a spus că nu are pentru ce să-i pară rău. A apucat-o de sâni şi a trântit uşa apartamentului.

Cu o înălţime de 1,78, Diallo este mai înalt decât Dominique Strauss-Kahn şi are o construcţie robustă. “Eşti frumoasă“, i-a spus DSK în timp ce o împingea în dormitor.

Nu vroia să îl rănească ca să nu îşi piardă serviciul

” I-am spus: Opriţi-vă, domnule, nu vreau să-mi pierd serviciul. El a spus: N-o să-şi pierzi slujba. Nu m-am uitat la el, imi era atât de frică, nu  mă aşteptam să fie cineva în cameră”, a povestit Diallo.

Apoi, bărbatul a împins-o tare spre pat şi a încercat sâ îi pună penisul în gură. În timp ce povestea, jurnalistul de la Newsweek notează că Diallo a început să îşi strângă buzele şi să îşi mişte capul dintr-o parte în alta pentru a arăta că a încercat să opună rezistenţă. “L-am împins. M-am ridicat. Am vrut să îl sperii si am spus: Uite, şeful meu e acolo. Dar bărbatul a spus că nu e nimeni acolo şi nimeni nu o să audă“, povsteşte menajera.

Ea a continuat să îl împingă, dar nu vroia să îl rănească pentru că îi era teamă că o să îşi piardă slujba. Bărbatul a bruscat-o din nou şi a împins-o pe holul care duce către baie.

Deşi uniforma lui Diallo are nasturi în faţă, agresorul său nu s-a chinuit cu ei. I-a ridicat rochia, i-a rupt lenjeria cu mişcări atât de violente încât mai avea urme şi după câteva ore când a mers la spital.

“Menajera lui DSK” povesteşte cum a fost pusă în genunchi, cu spatele la perete, iar bărbatul i-a luat capul cu ambele mâini şi i-a băgat cu forţa penisul în gură. “Îmi ţinea capul atât de străns. Se mişca şi scotea un sunet. M-am ridicat, am scuipat şi am fugit. Am fugit de acolo. Nu m-am întors, am fugit pe corridor. Eram atât de enrvoasă, de speriată. Nu vroiam să îmi pierd locul de muncă“, a repetat Diallo.

În raportul medical  a menajerei este scris că “ea a simţit ceva umed şi acru în gură şi a scuipat pe covorul roşu”.

A făcut curăţenie după presupusl atac

Nafissatou Diallo spune că după ce a scăpat s-a ascuns lângă depozitul de serviciu de pe hol şi a încercat să îşi revină. ” Stăteam acolo şi scuipam. Eram singură. Îmi era atât de frică. Apoi am văzut un bărbat ieşind de la camera 2806 şi am auzit liftul. Nu ştiu cum s-a îmbrăcat atât de repede şi cu bagaje. M-a privit şi nu a spus nimic”, continuă Diallo.

Întregul accident nu a durat mai mult de 15 minute, şi potrivit unei surse a revistei Newsweek, Strauss-Kahn i-a telefonat fiicei sale la 9 minute după ce Diallo a intrat în cameră.

Menajera spune că după acest moment şi-a dat seama că şi-a lăsat echipamentul în camera lui DSK şi s-a întors pentru ele. Dezorientată, se pare că era hotărâtă să îşi reia rutina pentru a uita prin ce trecuse, scriu cei de le Newsweek. “M-am întors în cameră, trebuia să fac curăţenie. Era atât de … nu ştiam ce să fac”, spune ea.

Multe dintre cele relatate de Diallo sunt confirmate de raportul întocmit la spital, în care este scris că doctorii au observat că exista o zonă roşie  în jurul vaginului. De asemenea, în raport scrie că victima s-a plâns de “o durere la umărul stâng”, unde medicii au constatat ,după câteva săptămâni, că avea o ruptură parţială de ligament.

Neconcordanţâ în declaraţii

Procuratorii spun că declaraţiile menajerei nu sunt credibile pentru că ea şi-a schimbat povestea pe parcusrsul procesului. Ei spun că menajera a declarat în faţa juriului că după atac s-a ascuns pe hol, dar a schimbat ulterior povestea şi a afirmat că a mers să facă curăţenie în camera 2820 şi apoi în camera lui DSK. 

O altă neconcordanţă de care au profitat avocaţii lui DSK este faptul că în raportul medical există un pasaj în care se spune că agresorul s-a îmbrăcat şi a părăsit camera şi “nu i-a spus nimic în timpul incidentului”. Totuşi în declaraţia de la poliţie, Diallo îşi aduce aminte câteva cuvinte pe care I le-a spus Strauss-Kahn în timpul atacului.

După atac, Diallo spune că şeful său, care şi-a dat seama că este supărată  a întrebat-o ce s-a întâmplat. El s-a enervat când a auzit prin ce trecuse şi a spus că nu îi pasă că agresorul era un client VIP. A venit un alt supraveghetor apoi doi bărbaţi de la serviciul de securitate al hotelului. Unul dintre ei i-a spus că dacă ar fi fost în locul ei ar fi sunat la poliţie. Astfel, la o oră după ce şeful său a aflat de atac, adică la 13:30, hotelul a sunat la numărul de urgenţă.

“Nu ştiam că este viitorul preşedinte al Franţei. M-am gândit că o să mă omoare”

Menajera spune că nu ştia cine a fost atacatorul său, până a doua zi dimineaţă când i-a văzut faţa la ştiri.” M-am uitat la ştiri şi i-am văzut faţa, nu ştiam că el va fi viitorul preşedinte al Franţei. M-am gândit că o să mă omoare“, spune ea.

La scurt timp, reporterii au început să apară la uşa casei sale, aşa că s-a decis să se mute cu fiica sa la nişte rude. După ce l-a identificat pe Straus- Kahn ca fiind agresorul său, Dillo a cerut protecţia poliţiei şi a fost dusă la un hotel unde a fost izolată de restul lumii şi nu putea lua legătura cu nimeni. Doar după două luni i s-a permis să se întoarcă în apartamentul său pentru a-şi lua o parte din lucruri. “Nu înteleg de ce trebuie să fac toate lucrurile astea. Oare pentru că el este atât de puternic?”, se întreabă menajera.

În interiul acordat celor de la Newsweek, Dillo nu îşi ascunde mânia pe care o simte faţă de DSK. “Din cauza lui oamenii spun că sunt o prostituată. Vreau ca el să fie închis, vreau să ştie că sunt unele locuri in care nu poţi să îţi foloseşti puterea sau banii. Noi suntem săraci, dar suntem buni.”, spune femeia care speră ca agresorul său să fie pedepsit de Dumnezeu

Cine este Nafissatou Diallo?

Diallo nu este o apariţie fermecătoare. Pielea ei maronie este brăzdată cu nişte cicatrici ce par a fi de la acnee, iar părul ei închis la culoare este vopsit şi îndreptat. Totuşi ea are o figură feminină, sculpturală. Când faţa îi este relaxată apare un fel de melancolie asupra ei”, o descriu jurnaliştii pe menajeră.

Nafissatou Diallo lucra de trei ani la  hotelul Sofitel din New York şi i se părea cel mai bun loc de muncă pe care îl avuse vreodată datorită securităţii şi stabilităţii pe care le avea aici. Ea mai lucrase anterior într-un coafor şi la magazinul unui prieten din Bronx când a venit din Guineea în 2003.

În fiecare zi, ea trebuia să facă curat în 14 camere pentru un salariu de aproximativ 25 de dolari pe oră. “Îmi iubeam locul de muncă, îmi plăceau oamenii ce veneau din ţări diferite, americani, africani, chinezi, dar toţi eram la fel acolo”, spune Diallo.

Menajera povesteşte că a ajuns să se ocupe de etajul 28 după ce în aprilie, una dintre colegele sale a intrat în concediu de maternitate. Era fericită ca ajunsese să aibă un întreg etaj şi nu pierdea timpul şi energie cu deplasările de la un etaj la altul.

Diallo nu ştie să citească şi să scrie în nici o limbă, are doar câţiva prieteni apropiaţi, iar unii dintre bărbaţii cu care şi-a petrecut timpul – pe care îi numeşte “prieteni”,  nu iubiţi par să fi profitat de ea. Unul dintre ei este închis într-o închisoare federală din Arizona în urma unei condamnări pentru droguri şi aşteaptă să fie deportat. El a profitat de naivitatea ei, i-a câştigat încrederea oferindu-i genţi false şi i-a accesat conturile bancare, afirmă menajera. ” Mi-a dat şase sau şapte. Nu erau foarte bine realizate. Era prietenul meu în care am încrederea, în care aveam încredere”, spune Diallo.

Jurnaliştii de la Newsweek scriu că uneori, în timpul interviului, Diallo plângea, însă au fost momente în care lacrimile sale păreau forţate. ” Aproape toate întrebările despre trecutul ei în Africa de Vest primeau răspunsuri vagi. Vorbea cu reticenţă despre tatăl ei, un iman care conduce o şcoală coranică într-un sat din Guinea. Soţul ei a murit de “o boală”, la fel şi o fetiţă care avea doar trei sau patru luni- Diallo nu era sigură”, scriu jurnaliştii.

Diallo a fost violată de doi soldaţi care au arestat-o pentru că a ieşit pe stradă când nu era voie să se circule la Conakry, în capitala guineeană. A doua zî, ea a fost eliberată, dar nu înainte de a fi forţată să facă curăţenie în locul în care fusese abuzată sexual. La început ea spunea că nu îşi mai aduce aminte în ce an s-a întâmplat incidentul, dar mai târziu a spus că a fost în 2001.

Camerista a reuşit să o aducă în America pe fiica sa de 15 ani, “pentru o viaţă mai bună”. Deşi subiectul i-a adus femeii din nou lacrimi în ochii, cum a reuşit exact să facă asta era un subiect despre care ea şi avocaţii săi nu doreau să dea detalii.

Jurnalistul de la Newsweek remarcă că , în ciuda subiectelor evitate şi a poveştilor vagi, atunci când au ajuns la subiectul tentativei de viol din 14 mai, Diallo avea o relatare convingătoare şi însufleţită.

Cele mai citite

Comisar acuzat de relații sexuale cu o minoră de 13 ani

Un scandal de proporții a izbucnit la Poliția de Frontieră Galați, unde comisarul șef Aurel Mihail Topciu, în vârstă de 47 de ani,...

CNAIR va prelua de la Primăria Lugoj construirea unui nou rutier pe centura orașului

CNAIR va construi cu fonduri europene un nod rutier pe DN 6 Centura Lugoj la intersecția cu DJ 680 (lângă producătorul de piese auto...

Mircea Geoană critică dur sistemul de vot din România: Este cel mai primitiv din toată Europa

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Congresul...
Ultima oră
Pe aceeași temă