21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialMembrii mafiei japoneze au testat noul joc Yakuza

Membrii mafiei japoneze au testat noul joc Yakuza

Un jurnalist american a testat autenticitatea universului virtual din jocul video Yakuza 3 cu ajutorul a trei membri ai periculoasei organizaţii criminale japoneze, scrie realitatea.net.

Lansat în 2010, jocul video Yakuza 3, a cărei acţiune se petrece în lumea interlopă niponă, a fost lăudat de pasionaţii de gaming americani pentru veridicitatea scenariului şi dialogurilor.

Jake Adelstein a decis însă să apeleze la un juriu mai competent şi a rugat trei gangsteri din Tokyo să evalueze jocul video, sub protecţia anonimatului. Rezultatul a fost un articol publicat pe site-ul Boing Boing, în care este descrisă discuţia celor trei în timp ce butonau la “Yakuza 3”. Adelstein menţionează că doi dintre cei trei Yakuza au numai câte nouă degete la mâini (membrii organizaţiei nipone se aleg cu degetele mici tăiate când o dau în bară în timpul unor misiuni).

În ceea ce priveşte violenţa, toţi cei trei Yakuza au criticat jocul. Unul dintre ei a fost nemulţumit că personajele nu mor în timpul bătăilor cu pumnii şi picioarele, ceea ce este nerealist. Un altul a criticat frecvenţa încăierărilor: “Nici un Yakuza nu începe să împartă pumni în stânga şi în dreapta, mai ales cei cu funcţii de conduceri. Ar ajunge imediat în închisoare sau la spital, ba chiar ar putea fi ucis de oamenii săi pentru că aduce probleme”. Cel de-al treilea s-a plâns că luptele sunt prea elaborate: “O luptă reală este scurtă şi extrem de brutală. Nu durează mai mult de un minut. De obicei, cel care loveşte primul câştigă”.

Membrii Yakuza transformaţi în evaluatori de jocuri au fost însă plăcut impresionaţi de aspectul şi felul de a vorbi ale personajelor.

 

Cele mai citite

VIDEO. Andreea Marin a dezvăluit secretul prin care își ține soțule aproape: “Construim în continuare”

Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu alcătuiesc unul dintre cele mai discrete cupluri din showbiz-ul românesc, evitând expunerea excesivă în mediul public și preferând să-și...

CNAIR va prelua de la Primăria Lugoj construirea unui nou rutier pe centura orașului

CNAIR va construi cu fonduri europene un nod rutier pe DN 6 Centura Lugoj la intersecția cu DJ 680 (lângă producătorul de piese auto...

Comisar acuzat de relații sexuale cu o minoră de 13 ani

Un scandal de proporții a izbucnit la Poliția de Frontieră Galați, unde comisarul șef Aurel Mihail Topciu, în vârstă de 47 de ani,...
Ultima oră
Pe aceeași temă