29 C
București
vineri, 31 mai 2024
AcasăSpecialMembrii Consiliului pentru drepturile omului de la Kremlin, păreri divergente privind intervenţia...

Membrii Consiliului pentru drepturile omului de la Kremlin, păreri divergente privind intervenţia în Crimeea

Consiliul pentru societate civilă şi drepturile omului de pe lângă preşedinţia Rusiei nu a reuşit să ajungă la un acord în ceea ce priveşte invazia din Crimeea, anunţă RIA Novosti.

27 din cei 78 de membri din cadrul acestui consiliu au denunţat acţiunea militară rusă în Ucraina, printr-o declaraţie comună.

Săptămâna trecută, Rusia a început să îşi desfăşoare trupele în Crimeea, Kremlinul susţinând că încearcă astfel să-şi protejeze etnicii ruşi împotriva unor posibile acte de violenţă, după ce revoluţia pro-vest a învins la Kiev.

”Intervenţia armată din Crimeea a fost excesivă şi poate conduce la escaladarea violenţelor”, se arată în declaraţia membrilor Consiliului pentru societate civilă şi drepturile omului de pe lângă preşedinţia Rusiei.

Majoritatea membrilor consiliului au păstrat tăcerea, o întâlnire privind situaţia din Ucraina fiind programată pentru marţi.

Cele mai citite

Programul complet al FITS 2024 este disponibil de astăzi!

Sibiu, 30 mai 2024 – Astăzi, la Teatrul Național „Radu Stanca”, a avut loc cea de a doua conferință de presă prilejuită de ediția...

Deciziile adoptate de Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară

În cadrul ședinţei de ieri, 30 mai 2024, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a adoptat mai multe măsuri privind funcționarea pieţelor financiare nebancare...

Datele a milioane de șoferi ar fi ajuns la vânzare pe internet. Oamenii legii investighează

Poliția spaniolă a anunțat că investighează dacă informațiile private a milioane de șoferi de vehicule au fost puse în vânzare online, după ce autoritatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă