16.3 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialMedicii şi farmaciştii din Grecia, în grevă două zile împotriva măsurilor de...

Medicii şi farmaciştii din Grecia, în grevă două zile împotriva măsurilor de austeritate

Medicii şi farmaciştii din Grecia au început luni o grevă de două zile pentru a protesta faţă de măsurile de austeritate care afectează sectorul sănătăţii, avute în vedere de Guvern, relatează AFP şi Mediafax.

Majoritatea farmaciilor din ţară urmau să fie închise până marţi, pentru a protesta faţă de scăderea prevăzută a ratei lor de profit de la 18 la sută la 15 procente, decisă de stat pentru a reface finanţele securităţii sociale.

Spitalele publice nu vor asigura decât urgenţele până marţi, pentru a contesta noi scăderi ale salariilor luate în calcul de Guvern, în cadrul unei reduceri generale a remuneraţiilor în sectorul public.

Organizaţia medicilor greci le-a cerut de asemenea membrilor săi să declanşeze o grevă naţională, asigurând doar cazurile de urgenţă, pentru a protesta faţă de reducerea cheltuielilor în sectorul sănătăţii.

Guvernul grec încearcă să limiteze cheltuielile sociale în cadrul unui plan de austeritate adoptat la presiunea creditorilor săi, UE şi FMI, în schimbul unui ajutor financiar, după ce a fost la limita falimentului în 2010.

Cele mai citite

Salome Zurabișvili, președintele Georgiei, s-ao opus prin veto legii ‘influenţei străine’

Preşedintele Georgiei, Salome Zurabişvili, a anunţat sâmbătă că s-a opus prin veto legii criticate a 'influenţei străine', care a suscitat proteste masive în această...

Opt activiști pentru climă au fost arestați pe aeroportul din Munchen după ce au pătruns pe pista lui

Aeroportul din Munchen s-a confruntat cu perturbări semnificative sâmbătă dimineața, când activiștii pentru climă din cadrul mișcării Last Generation au pătruns în incinta aeroportului...

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...
Ultima oră
Pe aceeași temă