18 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialMeciul România - Ungaria. Autorităţile de la Budapesta le recomadă românilor să...

Meciul România – Ungaria. Autorităţile de la Budapesta le recomadă românilor să nu ”acţiunoneze pe criterii etnice”

Ministerul ungar de Externe afirmă într-un comunicat, vineri, că se aşteaptă ca ungurii prezenţi în România să susţină echipa naţională să se comporte sportiv şi să respecte legile româneşti. De asemenea, autorităţile ungare îndeamnă autorităţile române să nu acţioneze pe criterii etnice, în urma unor ciocniri, informează Mediafax.

Cele două echipe naţionale de fotbal joacă vineri seara un meci crucial pentru calificarea la Cupa Mondială, la Bucureşti.

CITIŢI ŞI: Incidente violente între suporterii maghiari, jandarmi şi presă în centrul Capitalei şi pe drumul spre Arena Naţională

Potrivit MTI, ministerul afirmă în comunicat că se aşteaptă ca Asociaţia Ungară de Fotbal să escorteze şi să protejeze suporterii unguri, să îi identifice pe “scandalagii” şi pe oricine altcineva încalcă legea.

Potrivit MTI, ministerul afirmă totodată că “aşteaptă din partea autorităţilor române să acţioneze numai împotriva scandaligiilor şi să se abţină de la orice discriminare pe criterii etnice”.

Aproximativ 1.000 de suporteri unguri au sosit vineri după-amiaza la Gara de Nord, în Bucureşti, dintre care “mai mulţi” s-au angajat în ciocniri cu jandarmi români, scrie MTI.

Trei suporteri unguri au fost conduşi la spital cu lovituri la nivelul capului, iar un al patrulea a fost spitalizat după ce s-a simţit rău, adaugă MTI, citând MEDIAFAX.

“O serie” de suporteri unguri au fost reţinuţi, a declarat pentru MTI Georgian Enache, un purtător de cuvânt al Jandarmeriei Române, anunţând că numărul exact al acestora urmează să fie dezvăluit după meci.

Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Gabriela Firea își depune candidatura la funcția de primar general, în prezența lui Ciolacu

Gabriela Firea își depune oficial candidatura pentru funcția de primar general al Capitalei, în ziua de duminică, 28 aprilie 2024. Evenimentul se va desfășura la...
Ultima oră
Pe aceeași temă