14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialMărturia unei victime a incidentului aviatic: "Ne-am prăbuşit; sunt întins pe pământ,...

Mărturia unei victime a incidentului aviatic: “Ne-am prăbuşit; sunt întins pe pământ, abia respir”

Una din victimele accidentului aviatic de la Cluj, medicul Valentin Calu de la Elias, a sunat-o, după prăbuşire, pe directoarea medicală a unităţii, Dana Safta, căreia i-a spus că avionul s-a prăbuşit şi că abia putea să respire, conform Mediafax.

Dr. Dana Safta, director medical al Spitalului Elias din Bucureşti, a relatat ce a vorbit la telefon cu colegul său Valentin Calu, aflat în avionul care plecase din Capitală, cu destinaţia Oradea.

“M-a sunat prima oară la 16.34. Mi-a spus: ‘Ne-am prăbuşit. Sunt întins pe pământ şi abia respir’. Ulterior, mi-a relatat că, după ce a constatat că se poate mişca, colegul meu a dat foc obiectelor din bagajul său – papuci, halat, after-shave -, pentru a se putea încălzi”, a povestit Dana Safta.

Directorul medical al Spitalului Elias a mai spus că a vorbit cu Valentin Calu şi după ce acesta şi ceilalţi răniţi din avion au fost găsiţi de echipele de salvare.

“Cum te simţi acum?”, a întrebat dr. Safta.

“Puţin cam tăvălit”, a răspuns Calu.

Citeşte şi: UPDATE. Incident aviatic la Cluj. Supravieţuitorii fost transportaţi la spital. Doi dintre răniţi au murit

Răzvan Petrescu, copilotul avionului care ar fi aterizat forţat luni după-amiază, este în stare critică, acuzând un şoc hipovolemic ca urmare a hemoragiei masive, iar medicii Valentin Calu, Cătălin Pivniceru şi Sorin Ianceu sunt în stare medie spre gravă, cu fracturi multiple, potrivit SMURD.

Informaţiile, care constituie un prim bilanţ al stării supravieţuitorilor din accidentul aviatic de luni după-amiază, au fost comunicate Mediafax de dr. Hadrian Borcea, coordonator regional SMURD.

Al patrulea medic aflat în avion, Radu Zamfir, este în stare relativ bună, având doar răni superficiale.

Doctorul Radu Zamfir are 39 de ani şi a absolvit UMF “Carol Davila” în 1998, cu media generală de promovare a anilor de studii 9,63 şi media la examenul de licenţă 10. Este medic specialist chirurgie generală din octombrie 2006 şi lucrează la Institutul Clinic Fundeni, în Laboratorul de Cercetare Chirurgie.

Citeşte şi: Pilotul Adrian Iovan a murit în accidentul aviatic din Munţii Apuseni

Valentin Calu are 42 de ani, este doctor în ştiinţe medicale şi lucrează ca medic chirurg la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias din Capitală, iar din 2007 este şi purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare. Anterior, el a fost coordonator al Unităţii de Primiri Urgenţe de la Elias.

Cătălin Pivniceru este medic specialist chirurgie generală la Spitalul “Sfânta Maria” din Bucureşti, iar Sorin Ianceu (37 de ani) este medic chirurg la Spitalul Municipal din Beiuş şi face parte din echipa de transplant a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea. Ianceu a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj şi se specializează în transplant.

În urma accidentului produs luni după-amiază, la graniţa judeţelelor Cluj şi Alba, au încetat din viaţă pilotul Adrian Iovan şi o studentă în anul V la Institutul de Medicină Militară din Bucureşti.

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă