30.3 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecialMarian Vanghelie a ÎNTÂRZIAT 30 de minute la procesul său de la...

Marian Vanghelie a ÎNTÂRZIAT 30 de minute la procesul său de la Tribunalul București. A fost la un pas să fie arestat

Primarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie a întârziat, miercuri, 30 de minute la procesul său de la Tribunalul Bucureşti, unde trebuia să fie audiat. Instanța a amânat procesul pentru 1 iunie, la cererea unui alt inculpat în dosar. 

Procurorul DNA a cerut arestarea preventivă a lui Vanghelie, dar solicitarea nu a mai fost luată în discuţie întrucât acesta a ajuns la instanţă, judecătorul spunându-i avocatului primarului suspendat al Sectorului 5: “Am stat o jumătate de oră să îl aştept pe dânsul. El nu înţelege în ce situaţie este? Nu realizează? Încă un termen pentru că nu a apărut împăratul Vanghelie?”, informează News.ro.

După 35 de minute de la începerea procesului a apărut şi Marian Vanghelie, care şi-a cerut scuze. Magistrații i-au spus edilului că trebuie să fie prezent la următorul termen.

Marian Vanghelie a fost trimis în judecată, de procurorii DNA, în iulie 2015, pentru suspiciuni privind săvârşirea a nouă fapte de luare de mită şi abuz în serviciu şi şapte fapte de spălare de bani.

Tot în acelaşi dosar mai sunt judecaţi Mircea Sorin Niculae, vărul lui Vanghelie şi administrator al mai multor societăţi comerciale, Sorin Ştefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL şi omul de afaceri Marin Dumitru.

Conform rechizitoriului DNA, în perioada 2006 – 2014, Marian Vanghelie, ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi de Laura Ciocan, a solicitat şi primit de la Marin Dumitru aproximativ 30.403.000 de euro, reprezentând un “comision” de 20% din valoarea contractelor de oferite de Primărie firmelor controlate de Marin Dumitru.

Cele mai citite

Cum ar putea Nicușor Dan să elimine și mafia din fotbal

Ilustrație: Marian Avramescu Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, se laudă în campania electorală pentru un nou mandat de edil-șef că a oprit mafia...

Sfatul de campanie al lui Bode pentru candidații PNL din Giurgiu

Secretarul general al PNL, Lucian Bode, i-a îndemnat pe candidaţii partidului la alegerile locale în Giurgiu să vorbească în campania electorală despre proiectele de...

Cum ar putea Nicușor Dan să elimine și mafia din fotbal

Ilustrație: Marian Avramescu Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, se laudă în campania electorală pentru un nou mandat de edil-șef că a oprit mafia...
Ultima oră
Pe aceeași temă