22.2 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialManagerul Institutului de Psihiatrie Socola, sub control judiciar

Managerul Institutului de Psihiatrie Socola, sub control judiciar

Judecătorii Curții de Apel Iași au respins, vineri, contestația procurorilor DNA în cazul managerului Institutului Regional de Psihiatrie “Socola”, Lucian Burlea, păstrând măsura controlului judiciar, în timp ce Sebastian Popa, fostul Șef al Serviciului Achiziții, va fi plasat în arest la domiciliu, după ce iniţial fusese arestat preventiv pentru 30 de zile, scrie Mediafax.

Cererea DNA de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu cea de arest preventiv pentru managerul institului, Lucian Burlea, a fost respinsă de către Curtea de Apel Iaşi, care a decis, în cazul lui Sebastian Popa, plasarea în arest la domiciliu în locul arestului preventiv.

Din punctul nostru de vedere este o soluție echitabilă și un pas important către normalitate, în condițiile în care arestul preventiv, ca și celelalte măsuri preventive, dar în special arestul preventiv, reprezintă o stare excepțională. În cazul de față nu există o asemenea situație excepțională“, a declarat Ciprian Mitoșeriu, avocatul lui Sebastian Popa.

Miercuri seară, judecătorii Tribunalului Iași au admis cererea procurorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile în cazul lui Sebastian Popa, fost şef al Serviciului de Achiziţii de la Institutul Regional de Psihiatrie Socola, în timp ce în cazul managerului instituției, dr. Lucian Burlea, a luată măsura controlului judiciar pentru 30 de zile.

Lucian Burlea fusese reţinut, marţi seară, după aproape 12 ore de audieri la sediul Serviciului Teritorial Iaşi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, într-un dosar privind angajări ilegale şi atribuirea unor contracte de achiziții şi în urma mai multor percheziţii făcute, marţi dimineaţă, de către procurorii anticorupţie în mai multe birouri ale unității medicale.

Cele mai citite

Nicușor Dan a fost consiliat de oamenii lui Plahotniuc și Băsescu

Nicușor Dan mai vrea un mandat de primar al Capitalei pentru încă patru ani, dar se pare că a uitat cam repede că...

Imediat după alegerile locale se măresc amenzile. Creșterea salariului minim brut implică și creșterea amenzilor

Salariul minim brut crește cu 400 de lei, de la 3300 la 3700 de lei, începând din data de 1 iulie 2024, dar creșterea...

Gabriela Firea vrea să facă metrou până în orașul Voluntari, unde e primar soțul, Florentin Pandele

Gabriela Firea anunță că, dacă va fi din nou aleasă primar general al Capitalei, va prelungi metroul din București până în orașul Voluntari, unde...
Ultima oră
Pe aceeași temă