12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialMAE rus: Ucraina trebuie să rămână în afara NATO, pentru ca zona...

MAE rus: Ucraina trebuie să rămână în afara NATO, pentru ca zona euro-atlantică să rămână stabilă

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a avertizat,miercuri,că Ucraina trebuie să se menţină în afară Alianţei Nord-Atlantice, în scopul "protejării intereselor naţionale ucrainene", dar şi pentru menţinerea stabilităţii în zona euro-atlantică, conform Mediafax.

"Fără nici un dubiu, este foarte important ca Ucraina să rămână în afara oricărui bloc militar, atât pentru consolidarea stabilităţii în spaţiul euro-atlantic, cât şi pentru protejarea intereselor naţionale ucrainene", a declarat Serghei Lavrov, potrivit AFP, într-o conferinţă de presă organizată la Moscova împreună cu ministrul ungar de Externe, Peter Szijjártó.

În urmă cu câteva ore, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a cerut Occidentului garanţii că Ucraina nu va adera la Alianţa Nord-Atlantică. "Vrem garanţii de sută la sută că nu există un plan de admitere a Ucrainei în NATO", a declarat Peskov la BBC.

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă