20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialLIVE TEXT MITINGUL USL. Ponta, despre oficialii PPE: Trebuie să audă de...

LIVE TEXT MITINGUL USL. Ponta, despre oficialii PPE: Trebuie să audă de la voi, românii, ce credeţi despre cei cu care stau la masă, despre Băsescu şi PDL

Declaraţiile lui Victor Ponta de la mitingul USL, în format LIVE TEXT:

“Am uitat tot ce a fost greu în ultimele 5 luni, toate dezamăgirile şi aştept, alături de voi, pe 9 decembrie, să îi batem din nou pe PDL şi pe Traian Băsescu.

Datoria mea în această seară este să vă spun ce avem de făcut în următorii ani, de ce vrem să câştigăm alegerile şi ce vrem să facem cu puterea pe care românii ne-o vor da pe 9 decembrie. Sunt extraordinar de mândru să vă reprezint, să fiu alături de dumneavoastră. Vreau să-i salut cu deosebit respect pe cei 7,5 milioane de români care au votat la referendum ca să scape de Traian Băsescu.

Cred că cel mai bine va fi când vom striga cu toţii “jos Băsescu!”

În acest moment trebuie să mă adresez tuturor românilor, chiar şi celor care nu au votat la referendum şi care probabil nu vor vota pe 9 decembrie pentru că nu mai au speranţe că viaţa lor poate fi mai bună.

Vreau să le spun bun-venit oficialilor europeni, care se află acum în altă parte. Ei trebuie să audă de la voi, românii, ce credeţi despre cei cu care stau la masă, despre Băsescu şi PDL. Fac acest lucru pentru că vreau să vă amintesc că niciodată o ţară de topor nu este umilită decât dacă există cozi de topor în ţară. Nici o ţară nu este înfrântă decât dacă există oameni care o vorbesc de rău.

Vreau să spun din partea USL că suntem cetăţeni europeni. Nu vrem să ni se mai ceară explicaţii din afara statului. Cred că oficialii europeni vor respecta lucrul acesta dacă noi credem lucrul acesta despre noi.

Anul 2012 este nu doar anul victoriei. I-am spus aşa ca să rimeze cu numele meu. Este anul marii schimbări. Este anul în care trebuie să mergem înainte, nu înapoi. Este anul în care trebuie să facem schimbarea până la capăt.

Este extrem de important şi vorbesc cu dumneavoastră, militanţii şi reprezentanţii noştri – să mergeţi să le spuneţi celor 7,5 milioane de români care au votat la referendum şi celor care nu au vot  că schimbarea trebuie făcută anul acesta.

În ianuarie, o mână de români, aici în Bucureşti şi în multe oraşe ale ţării, au avut curajul să spună “ajunge!” şi au reuşit să îl schimbe pe Emil Boc. Noi, în parlament, am reuşit să-i schimbăm pe Mihai Răzvan Ungureanu, Blaga şi Anastase.

Voi aţi reuşit să-i arătaţi lui Traian Băsescu că nu mai este preşedintele României.”

Cele mai citite

Opt activiști pentru climă au fost arestați pe aeroportul din Munchen după ce au pătruns pe pista lui

Aeroportul din Munchen s-a confruntat cu perturbări semnificative sâmbătă dimineața, când activiștii pentru climă din cadrul mișcării Last Generation au pătruns în incinta aeroportului...

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...

Un șef al Poliției de Frontieră Galați ar fi implicat într-un scandal sexual cu o adolescentă de 14 ani

Un șef al Poliției de Frontieră Galați ar putea fi implicat într-un scandal sexual în care apare o adolescentă. Autoritățile au declanșat o anchetă...
Ultima oră
Pe aceeași temă