14.5 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialSimona Halep s-a calificat în SFERTURI la Toronto, după ce a eliminat-o...

Simona Halep s-a calificat în SFERTURI la Toronto, după ce a eliminat-o pe Kerber. Lovituri fantastice pentru româncă

Simona Halep, cap de serie numărul 2, s-a calificat în sferturile turneului de la Toronto, de categorie Premier 5, după ce a eliminat-o pe Angelique Kerber, a 13-a favorită, la capătul unui meci foarte strâns cu schimbări de situație.

Simona Halep a reușit unul dintre cele mai bune meciuri ale sale, din ultima jumătate de an. Ea s-a impus cu scorul de 6-3, 5-7, 6-4, după două ore și 23 de minute de joc.

Halep va juca, în sferturi, vineri seară, împotriva câștigătoarei dintre Agnieszka Radwanska (cap de serie 6) și Alize Cornet (28 WTA).

LIVE TEXT HALEP – KERBER: 6-3, 5-7, 6-4

6-4: Game, MECI, Halep! Simona merge în sferturi, după un al treilea set fantastic.

5-4: Break, Halep. Simona a reușit un break la zero. Totuși nu trebuie să o subestimeze pe Kerber, chiar dacă va servi pentru câștigarea setului.

4-4: Rebreak, Kerber. Nemțoaica revine, după cum era de așteptat, în nota acestui final de partidă. Simona trebuie să pună mai multă presiune deoarece Kerber se poate pierde foarte ușor. Nemțoaica obișnuiește să riște totul pe passing-shoot-uri, la fel cum a făcut și la punctul din game-ul anterior, când Halep a reușit poate lovitura sezonului său. Kerber rămâne însă țintuită după ce dă drumul la minge, iar Halep ar trebui să speculeze mai mult acest lucru.

4-3: Break, Halep. Simona a reușit poate cea mai frumoasă lovitură din acest sezon. Poziția a fost una dificilă, cu Simona foarte avansată și cu Kerber încercând să realizeze un passing-shoot, însă ceea ce a surprins a fost viteza de reacție a româncei, reușind să scoată o minge aproape cu vârful rachetei de sub nivelul fileului, din diagonală. Kerber a rămas blocată după această lovitură. Numai și pentru această lovitură și Simona tot ar merita felicitată chiar și pentru un eventual eșec.

3-3: Game, Halep. Românca întrerupe seria de trei game-uri consecutive, câștigate de Kerber. Partida este foarte indecisă în acest moment, este probabil ultimul moment de egalitate al partidei.

2-3: Game, Kerber.

2-2: Break, Kerber. Scenariul de care ne puteam teme se adeverește, Kerber începând să-și intre din nou în ritm. Simona trebuie să rămâne concentrată pentru a putea contracara ofensiva dezlănțuită de nemțoaică. Kerber a jucat foarte bine de fiecare dată în momentele în care s-a simțit amenințată.

2-1: Game, Kerber.

2-0: Game, Halep. Simona își consolidează break-ul anterior, însă este greu de crezut că nemțoaica nu va mai avea niciun fel de reacție. Contraofensiva lui Kerber ar putea fi una nimicitoare, astfel că românca trebuie să o țină mereu cât mai departe de linia de fund a terenului.

1-0: Break, Halep. Setul al treilea a început cu Kerber la serviciu, însă Simona a reușit să câștige break-ul. Este important că nu i-a mai permis nemțoaicei să-și continuie seria de game-uri din setul precedent.

Halep a dat impresia că poate stăpâni situația în setul al doilea după ce a revenit de la scorul de 2-5 și a egalat-o pe Kerber. Cu toate acestea ea nu a câștigat o altă luptă, mai importantă, bătălia psihică. Deși a rămas calmă, Halep nu a putut trece peste unele greșeli comise, iar astfel nu a mai rămas la fel de concentrată. Faptul că nu poate fi constantă pe tot parcursul unui joc ar putea-o costa mult pe românca din Constanța. Acest lucru s-a văzut deja pe zgură și iarbă.

5-7: Break, set, Kerber.

5-6: Game, Kerber.

5-5: Game, Halep. Simona a reușit un punct superb și a egalat-o pe Kerber. Românca joacă mult mai agresiv, găsește mai bine terenul advers și își menține șansele de a termina meciul în două seturi.

4-5: Rebreak, Halep. Simona a câștigat al doilea punct consecutiv și reușește astfel o revenire spectaculoasă după ce fusese conduse la trei game-uri distanță. Românca va servi acum pentru a o egala pe nemțoaică.

3-5: Game, Halep. Simona reușește să oprească seria lungă de puncte câștigate de nemțoaică pe serviciul său.

2-5: Game, Kerber. Nemțoaica a câștigat cel mai lung dar și mai frumos game din acest meci. Simona a reușit câteva lovituri spectaculoase, însă Kerber a rezistat mai bine din punct de vedere psihic, iar acest lucru ar putea fi îngrijorător pentru româncă. Este un prim semnal că Halep nu doar că ar putea pierde setul secund, ci chiar și partida.

2-4: Break, Kerber.

2-3: Rebreak, Halep. Simona revine și face un break într-un moment crucial al setului secund. Aproape că este obligată să-și câștige următorul serviciu pentru a spera să închidă meciul în doar două seturi.

1-3: Break, Kerber. Simona a făcut totul în acest al patrulea game al setului al doilea, însă a avut ghinion la ultima minge. A reușit să scoată minge de la fileu, după un sprint spectaculos, însă mingea a fost trimisă puțin după linia laterală. Simona și-a ridicat din nou nivelul, însă a avut ghinion de această dată.

1-2: Rebreak, Halep. Simona a reușit o revenire spectaculoasă de la 15-40 în acest game. Kerber este mai agresivă, încearcă să o accelereze pe Halep, însă românca nu-și pierde concentrarea iar acest lucru este esențial. Simona are nevoie de acum să-și câștige serviciile.

0-2: Break, Kerber. Situația jocului s-a schimbat, cu nemțoaica trecând la conducere. Kerber a legat două puncte consecutive, iar Simona este amenințată serios în aceste momente.

0-1: Game, Kerber.

A început setul secund, cu nemțoaica la serviciu.

6-3: Game, SET, Halep. Simona ia primul set după 35 de minute, timp în care și-a dominat adversara și a reușit o serie de lovituri spectaculoase, din repertoriul său din perioada în care era în formă maximă. Dacă va evolua la fel ea va putea da 100% chiar de la finalul acestei săptămâni. După pauza îndelungată, jucătoarele au nevoie de regulă de 2-3 partide de rodaj.

5-3: Game, Kerber.

5-2: Game, Halep. Simona a întrerupt seria de break-uri. Ea a câștigat punctul pe propriul serviciu după o luptă strânsă, fiind nevoită să revină de la scorul de 15-40.

4-2: Break, Halep. Românca reușește un break alb. Cinci break-uri consecutive în acest meci, iar situația nu pare să se schimbe prea curând. Simonei îi va fi tot mai greu pe serviciu, în condițiile în care nemțoaica va încerca să se agațe de orice minge pentru a rămâne în set în următoarele 2-3 game-uri.

3-2: Reabreak, Kerber.

3-1: Break, Halep. Simona continuă meciul cu break-uri. Joacă inteligent, schimbă la timp unghiurile și își ține din scurt adversara. Important este să fie consecventă, un capitol la care a avut mari probleme în sezoanele de zgură și de iarbă. La Toronto se joacă pe hard, suprafața sa preferată.

2-1: Rebreak, Kerber. Două break-uri rapide făcut de cele două, care anunță un meci mai strâns decât a părut inițial. Simona cedat prea ușor pe serviciul său după ce a luat primele două game-uri ale partidei.

2-0: Break, Halep.

1-0: Game, Halep. Simona își face punctul la serviciu, cu toate că a fost condusă de nemțoaică.

Ora 20.10: A început partida, cu Simona la serviciu.

UPDATE Ora 20.00: Cele două jucătoare au intrat pe teren, iar în câteva minute va începe partida din optimile turneului Premier 5 de la Toronto.

—-

Simona Halep, cap de serie numărul 2, continuă parcursul său la turneul Premier 5 de la Toronto cu meciul din optimi, împotriva nemțoaicei Angelique Kerber, 13 WTA. Cele două se vor întâlni pentru a treia oară în cariera lor.

Simona Halep a revenit mai puternică după pauza de aproape o luno de zile pe care și-a luat după Wimbledon, obținând o victorie clară, în primul său meci de la Toronto, împotriva numărul 23 mondial, Jelena Jankovici. Pentru româncă meciurile vor deveni din ce în ce mai complicate, având în vedere că la acest turneu concurează aproape toate dintre primele 25 jucătoare ale lumii, iar Kerber este următorul test.

Citește și Simona Halep, calificată în optimi la Toronto, după ce a trecut de Jankovic. Debut cu dreptul pe hardul american

Spre deosebire de Halep, care a avut acces liber în primul tur, Kerber a jucat până acum două partide, în turul anterior eliminând-o pe Monica Puig (96 WTA), cu scorul de 6-2, 6-3.

Halep și Kerber s-au întâlnit până acum de două ori, prima dată la un fost turneu WTA din Franța în 2009 (5-7, 6-2, 7-5 pentru Halep) și ultima dată la Doha 2014 (6-2, 6-3 pentru Halep). Pentru româncă partida de la Toronto ar putea fi a treia sa victorie în fața nemțoaicei.

Simona Halep se află într-o cursă de revenire la forma anterioară, pe care o pierduse în sezoanele de zgură și iarbă din acest an. Cele mai bune rezultate ale sale vin tot de pe hard, dar din prima parte a anului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Panică la sediul Comitetului Național Republican din Washington: un pachet suspect care conținea două fiole de sânge a fost livrat în clădire

Sediul Comitetului Național Republican din Washington a fost evacuat pentru scurt timp miercuri după ce un pachet suspect care conținea două fiole de sânge...

Atalanta Bergamo a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0) în finala Europa League

Atalanta Bergamo a cucerit trofeul Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe...

Interviul lui Volodimir Zelenski – bombă cu ceas pentru Occident

Se apropie Summitul aniversar al NATO de la Washington, din 9 -11 iulie 2024. Se împlinesc 75 de ani de la înființarea Alianței militare. Liderul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă