17.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialUS Open: Halep, în turul doi, după ce a eliminat-o pe Collins,...

US Open: Halep, în turul doi, după ce a eliminat-o pe Collins, scor 6-6 (7), 6-1, 6-2. Urmează Jana Cepelova!

Simona Halep s-a calificat în turul al doilea al turneului de Grand Slam de la US Open după ce a eliminat-o în prima rundă pe americanca Danielle Rose Collins, fără loc WTA, cu scorul de 6-6 (7), 6-1, 6-2. Următoarea adversară este Jana Cepelova, 65 WTA, din Slovacia.

Halep nu a avut meci ușor împotriva studentei în vârstă de 20 de ani, americanca având un joc neașteptat de agresiv. Cu o încredere de nezdruncinat Collins a câștigat primul set, iar românca a trebuit să revină în setul al doilea pentru ca mai apoi să se impună în decisiv cu 6-2.

Simona Halep a avut din nou aceleași probleme în joc din partida cu Magdalena Rybarikova, din turul 2 la New Haven, când a pierdut în 3 seturi. Serviciul puțin cam ezitant, în primul set, dar și un joc destul de bun la retur al americancei, au făcut-o pe româncă să piardă puncte importante în setul inaugural.

Ultimele două seturi au fost dominate clar de Halep, iar românca și-a arătat clasa în mai multe rânduri, fie că a fost vorba de minge scoase din poziții aproape imposibile, de pe linia de fund, fie că a învins-o pe Collins la jocul la fileu, acolo unde mingile scurte, tăiate, au fost în favoarea româncei.

Cu această victorie Halep face pasul spre turul al doilea. Următoarea adversară a Simonei halep este Jana Cepelova, 65 WTA, din Slovacia.

Cepelova a trecut în primul tur de Maria Torro-Flor (Spania), 61 WTA, tot în trei seturi, scor 2-6, 7-5, 6-1.

——

Live Score Halep – Collins: 6-6 (7), 6-1, 6-2

6-2: Game, SET, Halep! Simona Halep câștigă meciul și se califică în turul al doilea.

5-2: Break, Halep. Românca a arătat de ce este numărul 2 mondial la acest punct, mingea decisivă fiind jucată la fileu. Americanca nu a avut nicio șansă la plasa de la centrul terenului.

4-1: Game, Halep. Halep face spectacol în cel de-al șaselea game al setului. Plimbată pe tot terenul de către Collins, Halep a reușit de fiecare dată să returneze perfect, iar în cele din urmă americanca a fost cea care nu a mai putut ajunge mingea.

Românca pare să fi înțeles punctele slabe ale adversarei, cum ar fi mingile la fileu sau mișcarea în teren. Iar din acest punct este aproape imposibil ca Halep să mai piardă partida.

3-2: Game, Collins. 

3-1: Game, Halep. Punct câștigat ușor de româncă.

2-1: Break, Halep. Punct câștigat cu multă inteligență de româncă. Halep a fost aproape de a face game alb pe serviciul adversarei. 

1-1: Game, Halep. Românca a pierdut un singur punct în acest game și a reușit un retur superb la o minge care părea imposibilă de scos, de pe linia de fund.

0-1: Game, Collins.

A început setul decisiv.

Statisticile arată că Halep a avut doi ași, dar și 3 duble greșeli, față de nici măcar o singură dublă greșeală în dreptul adversarei.

Halep câștigă primul său set în acest meci, iar partida va fi decisă în runda a treia. Halep este o specialistă a meciurilor în trei seturi, astfel că totul pare să decurgă în favoarea româncei.

6-1: Game și SET, Halep!

5-1: Break, Halep! Game superb făcut de româncă. Reverul i-a mers foarte bine Simonei Halep.

4-1: Game, Halep. Collins reduce prea ușor avantajul pe care românca și-l asigură în startul game-urilor, la fel ca și de această dată. Deși a avut 40-15, Halep a fost egalată. Românca a comis și o dublă greșeală, cu toate că a câștigat game-ul.

3-1: Break, Halep! Românca rupe ritmul americancei și reușește breakul.

2-1: Game, Halep. Punct frumos jucat de Halep. Românca a fost mai agresivă, a servit mai bine și a reușit chiar să o surprindă pe Collins cu un contre-pied. Este important ca Halep să o plimbe mai mult pe teren pe adversara sa, pentru că americanca nu are experiență iar acest lucru se vede atunci când este pusă să răspundă unor mingi mai agresive.

1-1: Game, Collins.

1-0: Game, Halep. Românca începe cu dreptul setul al doilea.

Începe setul al doilea. Halep servește în primul game. Reamintim faptul că Rose Collins este o studentă a Universității Virginia, ea remarcându-se drept câștigătoare a campionatului universitar.

Halep pierde primul set, unul în care a avut la un moment dat un avantaj de două puncte pe tabelă. Probleme din partida cu Rybarikova, din turul 2 la New Haven, când a fost învinsă în 3 seturi, continuă și azi. Ar fi una din cele mai răsunătoare eliminări ale ultimelor ediții de US Open, dacă Halep va pierde în primul tur cu o jucătoare din afara primelor 1000 WTA.

Tie-break: 2-7

6-6: Game, Halep. Românca a salvat din nou setul. Câștigătoarea primei părți a jocului va fi decisă la tie-break.

Americanca are o atitudine de luptătoare și cedează cu greu puncte. Cu toate că are un joc ușor nesigur, având în vedere diferența de experiență dintre cele două, Collins câștigă foarte mult la capitolul atitudine și încredere.

5-6: Game, Collins.

5-5: Game, Halep. Românca a servit pentru a rămâne în joc. Halep continuă să ne dea speranțe că poate schimba cursul acestui set și îl poate câștiga, după ce americanca reușise să treacă în avantaj.

4-5: Game, Collins. Pentru prima dată, după primul game, Collins trece în avantaj.

Halep reușește să câștige ușor puncte importante, însă la fel de ușor comite unele greșeli sub nivelul său. Românca relevă unele probleme pe care le-a avut în joc și în meciul cu Rybarikova, din turul 2 la New Haven, când a fost învinsă în 3 seturi. Collins joacă surprinzător de bine pentru o tenismană care nici măcar nu este în primele 1000 WTA.

4-4: Break, Collins. Halep nu prea are soluții deocamdată împotriva americancei. Adversara și-a construit punct cu punct jocul și a reușit să o egaleze pe Halep într-un moment crucial al primului set.

4-3: Game, Collins. Halep a încercat să facă un nou break, dar a ajuns doar până la Deuce (40-40), după care americanca a trecut în avataj și și-a câștigat game-ul.

4-2: Game, Halep. Româncă își câștigă din nou cu dificultate game-ul în care s-a aflat la serviciu.

3-2: Game, Collins.

3-1: Game, Halep. Românca a făcut game alb pe propriul serviciu.

2-1: Break, Halep! Românca a făcut ce știe mai bine, să îi smulgă break-ul adversarei. Partida începe să intre în ritmul normal de joc al Simonei Halep.

1-1: Game, Halep! O adevărată provocare s-a dovedit a fi americanca, de doar 20 de ani și care nici măcar nu are loc WTA, pentru Simona Halep. De 3 ori au ajuns la Deuce jucătoarele în acest game, în cele din urmă Halep impunându-se prin avantaj.

0-1: Game, Collins. Un singur punct a reușit să câștige românca pe serviciul adversarei. Urmează Halep la serviciu.

Ora 18.18: Începe partida. Danielle Rose Collins servește prima.

UPDATE 18.15. Simona Halep și Rose Collins sunt gata să înceapă meciul. Jucătoarele și-au făcut încălzirea. Partida va fi transmisă și de Eurosport, însă doar după ce se va termina cursa de ciclism din Turu Spaniei, adică de la ora 18.45.

——

Simona Halep debutează, de la ora 18.00, în cadrul turneului de Grand Slam de la US Open. Românca o întâlnește în primul tur pe americanca Dainelle Rose Collins, jucătoare fără loc în clasamentul WTA, care a acces pe tabloul principal în urma unui wild-card.

Cap de serie numărul 2, Simona Halep își apără cele 280 puncte câștigate anul trecut, când a ajuns în optimi. Pentru a câștiga puncte în plus în clasamentul WTA Halep va trebui să ajungă cel puțin în sferturi, acesta fiind și obiectivul pe care și la stabilit românca înainte de turneu.

Halep nu s-a mai întâlnit niciodată cu Rose Collins, o jucătoare cu puțină experiență în circuitul WTA. Americanca, de 20 ani, s-a remarcat după ce a câștigat NCAA (campionatul universităților americane). 

Mai multe despre debutul Simonei la US Open citește în: Simona Halep, în lupta pentru „Visul American”

Într-un scenariu pesimist, în cazul în care va fi eliminată în prima rundă, Halep ar putea cădea până pe locul 6 WTA.

Cele mai citite

Detergenții naturali în comparație cu cei clasici, pot fi la fel de eficienți?

Este interesant de observat cum a crescut în ultimul timp interesul pentru produsele organice de...

Miting organizat de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie – FNSA

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie – FNSA organizează miting de protest, joi, 30 mai, între orele 11 și 13, împotriva: Promovării de către Guvernul...

CCR a amânat pentru 3 iunie sesizarea ICCJ în legătură cu legea privind prelungirea insolvenţei

Curtea Constituţională a României a amânat, miercuri, pentru 3 iunie, dezbaterile pe sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) în legătură cu Legea...
Ultima oră
Pe aceeași temă