17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialLIVETEXT VIDEO Ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, despre accidentul de avion...

LIVETEXT VIDEO Ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, despre accidentul de avion din estul ţării

Ambasadorul Ucrainei în România Teofil Bauer  a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că autorităţile de la Kiev cred că este vorba de doborârea intenţionată cu folosirea unui "complex antiaerian".

Declaraţiile ambasadorului:

– Acesta este al treilea avion doborât în ultimele 3 zile pe teritoriul Ucrainei. Avem toate motivele să credem că în acest caz este vorba de doborârea intenţionată cu folosirea unui complex antiaerian.
– Avionul doborât aparţine companiei Malaysia Airlines. Toţi cei 283 de pasageri şi 15 membri ai echipajului au murit. Acest accident a devenit o tragedie nu doar pentru Ucraina, ci pentru lumea întreagă.
– Guvernul Ucrainei ia toate măsurile pentru a negocia cu grupurile armate ilegale pentru a obţine acces deplin la locul accidentului.
– În jurul orei 16:20 avionul a dispărut de pe ecranele radarelor. Avionul a căzut în regiunea Doneţk, în apropiere de graniţa cu Rusia. Locul prăbuşirii se află în zona sub controlul operaţional al grupurilor teroriste susţinute de Rusia.
– Preşedintele Ucrainei a iniţiat realizarea unei comisii pentru efectuarea unei anchete a actului terorist.
– Exprimăm sincere condoleanţe pentru familiile victimelor.
– Înainte de începerea conferintei de presă s-a anuţat, oficial, găsirea şi celei de a doua cutii negre.
– Acesta este al treilea avion doborât în ultimele 3 zile pe teritoriul Ucrainei. Avem toate motivele să credem că în acest caz este vorba de doborârea intenţionată cu folosirea unui complex antiaerian.
– Interceptările date publicităţii sunt informaţii oficiale. Armamentul folosit este rusesc. Sunt dovezi că racheta cu care a fost doborât avionul a fost lansată de pe teritoriul controlat de grupurile separatiştilor. Nu putem spune care este originea armamentului.www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/06acc59b6a5a80da93e3570be03e20cb/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Cele mai citite

E OFICIAL! Xavi, OUT de la FC Barcelona

Clubul catalan FC Barcelona a anunțat astăzi despărțirea de tehnicianul spaniol Xavi Hernandez, care nu va mai continua la formația blaugrana din sezonul următor. „Preşedintele...

Amenințări de la Moscova, după ce MAE a expulzat un diplomat rus

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că Moscova va răspunde Bucureştiului la expulzarea unui angajat al ambasadei Rusiei...

Coldea, sub control judiciar

Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI, a fost plasat sub control judiciar pe cauţiune de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au precizat, pentru Agerpres,...
Ultima oră
Pe aceeași temă