20.9 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialLiga I: Pauza de iarnă continuă cu pregătirea returului

Liga I: Pauza de iarnă continuă cu pregătirea returului

A mai rămas aproape o lună până la reuluarea campionatului Ligii I, iar pretendentele la titlu sunt în febra pregătirilor, testând în cantonamentele din Spania sau Turcia noi soluţii pentru diverse posturi. Dacă Steaua a anunţat că a închis campania de transferuri, celelalte echipe încă mai continuă să dea lovituri pe piaţa transferurilor.

Petrolul este de departe echipa cu cele mai spectaculoase transferuri, după ce i s-a alăturat lui Mutu şi Ianis Zicu, prieten al „Briliantului”. În plus „lupii galbeni” vor să mai aducă un jucător din liga a doua franceză. Totuşi Contra i-a pierdut pe Dore şi Benga, iar Hamza este şi el pe picior de plecare. Ţinta celor trei, la fel ca şi în cazul dinamoştilor Luchin şi Curtean este Botev Plovdiv, club care ar putea cheltui peste 2 milioane de euro numai pe jucători aduşi din Liga I. Văzută drept cel mai puternic rival al Stelei în cursa pentru titlu Petrolul, a dat lovitura mai ales cu aducerea lui Mutu, din postura de jucător liber de contract, acesta urmând să devină şi căpitanul echipei.

În ce o priveşte pe Steaua, poate mai important decât transferul lui Keşeru, care în cele trei meciuri amicale, disputate în cantonamentul din Spania, a fost sub aşteptări, este faptul că încă nu a pierdut niciunul dintre jucătorii importanţi. Tătăruşanu şi Bourceanu au lăsat de înţeles că este foarte probabil să continuie până la vară când vor fi liberi de contract şi îşi vor putea găsi echipe mai puternice, mai ales că până în prezent nu au avut oferte care să-i facă să părăsească gruparea din Ghencea.

Reghecampf are însă probleme în alcătuirea lotului pentru retur, în condiţiile în care încearcă să le găsească locuri în echipă şi tinerilor Aldea, Vâlceanu sau Grădinaru. Cele trei amicaluri din Spania nu au fost convingătoare, steliştii înregistrând o remiză şi două înfrângeri, din care una ruşinoasă, cu 5-1 în faţa Nurnberg.

Astra Giurgiu, cea de-a treia contracandidată la titlu a făcut câteva şi-a întăritul lotul cu venirile lui: Alibec, Alexandru Ioniţă II şi Iorga. Iar săptămâna aceasta în Portugalia se vorbeşte deja de plecarea unui jucător de la Setubal, fundaşul Nelson Pedroso, care ar putea lua şi el drumul Astrei. Jucătorul trebuia iniţial să ajungă la FC Braşov, însă giurgiuvenii se pare că şi l-au dorit mai mult.

Dinamo, care efectuează cantonamentul în Turcia, este pe cale de a încheia campania de transferuri, după ce la echipă au venit cinci jucători, cel mai important transfer fiind cel al atacantului polonez Kamil Bilinski, 25 ani, care a înscris 33 goluri în 46 de meciuri pentru Zalgiris Vilnius, în primul eşalon lituanian.

Cu returul care începe pe 22 februarie, rivalele Ligii I se pregătesc în această perioadă în cantonamentele din Marbella, Spania, sau Turcia, locul preferat fiind Antalya. Cu un lot care pare să nu-şi revenit încă din sărbătorile de iarnă, Reghecampf îşi pregăteşte echipa pentru un debut de retur exploziv, în care, urmând să întâlnească Dinamo pe 1 martie. La scurt timp cele două vor mai avea o dublă de foc în semifinalele Cupei României, prima manşă fiind disputată la sfârşitul lunii martie.

Cele mai citite

“Nu fac alte comentarii până la finalizarea anchetei”, susține fostul general Coldea

Florian Coldea, general în rezervă și fost prim-adjunct al directorului SRI, s-a prezentat în dimineața de luni, 27 mai, la un sediu de poliție...

EXCLUSIV: Se confirmă dezvăluirile România Liberă – Judecătorul de la Tribunalul București vizat de grupul mafiot pentru soluția dată în Cazul Adamescu

GRUP MAFIOT PENTRU ÎNGENUNCHIEREA JUSTIȚIEI DIN ROMÂNIA ȘI UCIDEREA FIULUI LUI DAN ADAMESCU Foto: de la stânga la dreapta - Procurorul Adrian George Matei, Carmen...

Turcia, accesibilă numai cu buletinul, va fi destinația vedetă a verii

Paralela45 se așteaptă la o creștere de 8% a numărului turiștilor săi pe zboruri charter și de 12% pe circuite, în acest an, odată...
Ultima oră
Pe aceeași temă