18 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialKievul regretă incidentul din Transnistria şi este dispus să discute despre demilitarizarea...

Kievul regretă incidentul din Transnistria şi este dispus să discute despre demilitarizarea regiunii

Ministerul ucrainean de Externe şi-a exprimat regretul faţă de incidentul produs duminică în zona de securitate din Transnistria, în urma căruia un tânăr moldovean a murit, şi a cerut să fie efectuată o anchetă obiectivă, relatează agenţia Interfax Ucraina, citată de Kyiv Post în ediţia electronică, potrivit Mediafax.

“Partea ucraineană speră într-o investigaţie obiectivă şi imparţială privind acest incident”, a precizat serviciul de presă al Ministerului de Externe de la Kiev.

Ministerul a adăugat că Ucraina vrea ca toate părţile implicate să tragă concluziile adecvate şi să ia toate măsurile necesare pentru a preveni cazuri similare pe viitor.

“Partea ucraineană confirmă că este pregătită să participe activ la discuţii privind demilitarizarea regiunii şi transformarea actualei operaţiuni de menţinere a păcii pe râul Nistru într-o (operaţiune) de garantare a păcii condusă de OSCE, în contextul reglementării conflictului transnistrean”, a afirmat ministerul.

Un tânăr în vârstă de 18 ani, Vadim Pisari, a fost împuşcat de trupele de menţinere a păcii în apropiere de satul Pârâta, duminică dimineaţă, în jurul orei 7.00. El a fost transportat la spitalul de urgenţă din Chişinău, dar ulterior a decedat.

Incidentul s-a produs pe segmentul podului de peste râul Nistru. Victima se deplasa cu un automobil marca VAZ-2101 din satul Pârâta spre localitatea Vadul lui Vodă, când în viteză ar fi lovit bara de protecţie a postului nr.9 şi, fără a reacţiona la semnalul santinelelor de post de a opri, a plecat de la faţa locului.

Peste puţin timp, când se întorcea pe acelaşi segment, forţele de menţinere a păcii i-au făcut semn şoferului autovehiculului VAZ să oprească. Tânărul însă nu a reacţionat, continuându-şi deplasarea, astfel că a fost împuşcat.

Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă