25.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialJulian Assange a fost "crucificat" pentru că a susţinut aflarea adevărului, afirmă...

Julian Assange a fost “crucificat” pentru că a susţinut aflarea adevărului, afirmă mama acestuia

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost “crucificat” pentru că a susţinut idealul său – adevărul, afirmă mama acestuia, cerând Australiei să îl ajute, informează AFP, scrie Mediafax.

Justiţia britanică a confirmat, miercuri, decizia privind extrădarea în Suedia a fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, după 11 luni de proceduri juridice, însă hotărârea poate fi contestată la Curtea Supremă.

Potrivit mamei sale, Julian Assange este urmărit pentru “idealul său de adevăr şi dreptate”.

Assange, în vârstă de 40 de ani, a fost “crucificat pentru că aşa a fost crescut. L-am învăţat pe fiul meu să spună adevărul, să creadă în dreptate. A fost crescut gândindu-se că trăieşte în democraţie şi că trebuie să remedieze orice nedreptate la care este martor. Acum, eu nu mai cred acest lucru”, a declarat Christine Assange din Australia.

Christine Assange a cerut Guvernului australian să negocieze un acord cu Suedia pentru a obţine asigurări că nu va fi extrădat în SUA, unde ar putea fi judecat pentru spionaj.

“În cazul unui acord, eu cred că Julian ar putea merge în Suedia fără a contesta extrădarea. El se teme să nu fie predat justiţiei americane”, afirmă ea.

Avocatul său, Geoffrey Robertson, a îndemnat Australia să îşi exercite obligaţia de a ajuta australienii care sunt în pericol din cauza justiţiei din străinătate.

Cele mai citite

Defecțiune la metrou, ce afectează intervalul de timp la care sosesc trenurile

Circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 Berceni - Tudor Arghezi se desfăşoară momentan la un interval de 6 minute, din cauza unor defecţiuni...

tbi bank a obţinut un profit net de 11,3 milioane euro în primul trimestru din acest an, cu aproape 40% mai mult decât în...

tbi bank anunţă că a obţinut un profit net de 11,3 milioane euro în primul trimestru din acest an, cu aproape 40% mai mult...

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă