25.3 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialJudecatorul buzoian Bratu sfideaza Curtea de Apel Ploiesti

Judecatorul buzoian Bratu sfideaza Curtea de Apel Ploiesti

Falimentul Companiei Romane de Pescuit Oceanic continua sa incinga spiritele, desi au trecut aproape doi ani de cand s-au praduit ultimele bunuri. Zecile de miliarde aflate inca in conturile companiei pastreaza miza si interesul pentru acest dosar fara precedent in istoria falimentelor postdecembriste din cauza faradelegilor care s-au comis aici si despre care “Romania libera” a relatat pe larg in timp real.
Erorile savarsite de judecatorul sindic Vasile Bratu in administrarea dosarului de faliment al flotei de pescuit oceanic par sa se razbune. Magistratul buzoian si-a pierdut complet autoritatea in fata creditorilor, motiv pentru care sedintele sale de judecata s-au transformat in veritabile parodii ale actului de justitie. Pe scurt, Curtea de Apel Ploiesti a trimis spre re-judecare, la Tribunalul Buzau, dosarul creditorului englez ScapaFlow International Maritime Ltd., dupa ce a admis un recurs al acestei firme impotriva unei hotarari date de Bratu. In loc sa se abtina de la judecarea pricinii, asa cum ar fi fost corect si legal, judele Vasile Bratu, la ultimul termen, a descins in sala de judecata si a tinut sedinta de faliment doar cu lichidatorul CRPO, fara sa-i bage in seama pe reprezentantii creditorului britanic care asteptau cuminti sa fie apelati. Tot asteptand, au constatat ca sindicul declara sedinta inchisa si se pregateste sa paraseasca sala de judecata.

Un jude isterizat

Stupefiati, reprezentantii ScapaFlow l-au intrebat pe judecatorul Bratu de ce nu apeleaza dosarul, fapt care a declansat o adevarata criza de isterie din partea acestuia. Spre jena intregii asistente, judecatorul sindic a inceput sa tipe ca el nu va mai judeca acest dosar, dar cu toate acestea nu se abtine! Pierzandu-si complet controlul, Bratu a mai spus ca nu se va supune dispozitiilor Curtii de Apel Ploiesti chiar daca acestea sunt obligatorii pentru instanta investita cu rejudecarea dosarului! Nu in ultimul rand, sindicul CRPO a facut neserioasa firma engleza, afirmand ca el nu va da banii statului roman unui fals creditor. Atitudinea lui Bratu a declansat reactia pe masura a unuia dintre reprezentantii ScapaFlow, care i-a pus in vedere judecatorului isterizat ca acest comportament il descalifica si il face incompatibil cu actul de judecata.
Vasile Bratu a fost acuzat, de asemenea, ca a dat hotarari la comanda fostului presedinte al instantei buzoiene si ca a devenit prizonierul propriilor greseli comise in dosarul flotei de pescuit. Spre finalul scandalului, care a tinut-o pe grefiera de sedinta cu ochii-n dosar de rusinea sefului, sindicul CRPO a atins zenitul, intrebandu-l pe reprezentantul ScapaFlow de ce l-a acuzat ca a luat spaga!
Intrebarea ne aduce aminte de faptul ca, in urma cu aproape trei ani, directorul firmei engleze, pe numele sau Robert Olsen, a facut dezvaluiri incendiare in paginile ziarului nostru in legatura cu o spaga de peste 150.000 de dolari pe care acesta pretindea ca le-a dat-o fostului presedinte al instantei buzoiene Gheorghe Pana si magistratilor Filofteia Musetescu si Vasile Bratu. Luni va urma un nou termen in dosarul de faliment al CRPO. Povestea are mari sanse sa se repete la urmatorul termen de luni.

Cele mai citite

Consilier PSD sub control judiciar pentru fraudă cu fonduri europene

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale ale IPJ Buzău, au...

Captură de peste 4 milioane euro în portul Constanța. Poliţiştii de frontieră au descoperit 18.000 de parfumuri

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, colaborând cu inspectori de la Biroul Vamal de Frontieră Constanţa, au descoperit un transport impresionant de...

Anunț al ANPC cu privirea la achiziționarea jucăriilor pentru copii

Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a transmis un mesaj important pe rețelele sociale, sâmbătă, subliniind necesitatea achiziționării jucăriilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă