21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialJohn Kerry: SUA şi UE sunt alături de poporul ucrainean. REACŢIA ministrului...

John Kerry: SUA şi UE sunt alături de poporul ucrainean. REACŢIA ministrului rus de Externe

Poporul ucrainean luptă pentru dreptul de a se asocia cu partenerii care îl ajută să îşi îndeplinească aspiraţiile. Ei consideră că viitorul nu trebuie să depindă de o singură ţară”, a afirmat şeful diplomaţiei americane, făcând referire la Rusia, într-un discurs rostit la Conferinţa pentru securitate de la Munchen.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a denunţat sâmbătă criticile oficialilor din UE şi Statele Unite la adresa regimului din Ucraina, cerându-le să condamne violenţele protestatarilor ucraineni, relatează AFP.

“În privinţa încurajărilor pentru manifestaţii din ce în ce mai violente, acestea au legătură cu promovarea democraţiei?”, a întrebat Lavrov la Conferinţa pentru securitate de la Munchen.

“De ce nu sunt condamnate acţiunile de ocupare a clădirilor guvernamentale, de atacare a forţelor de ordine, de utilizare a sloganurilor rasiste şi neonaziste? De ce liderii politici europeni încurajează acţiuni de încălcare flagrantă a legii?”, a continuat Lavrov.

Ucraina se confruntă cu o criză politică fără precedent după ce Administraţia Viktor Ianukovici a refuzat, în noiembrie, semnarea unui acord de asociere cu Uniunea Europeană, preferând apropierea de Rusia. Protestele s-a intensificat de aproximativ două săptămâni, în contextul adoptării unor legi care permiteau dispersarea brutală a manifestaţiilor. Legile controversate au fost ulterior abrogate.

Cele mai citite

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Loviturile Rusiei asupra regiunii ucrainene Harkov au făcut cel puțin 11 morți

Rusia a lovit duminică o stațiune aglomerată de la marginea celui de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina și a atacat, de asemenea, satele...
Ultima oră
Pe aceeași temă