16.3 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialJerzy Buzek şi Janusz Lewandowski, doi oficiali UE, apar într-un spot electoral...

Jerzy Buzek şi Janusz Lewandowski, doi oficiali UE, apar într-un spot electoral în Polonia

Preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, şi comisarul UE pentru Buget, Janusz Lewandowski, amândoi polonezi, susţin, într-un spot electoral, formaţiunea liberală aflată la putere în Polonia, în perspectiva legislativelor din 9 octombrie, informează AFP, scrie Mediafax.

În acest spot difuzat de mai multe posturi de televiziune, cei doi oficiali europeni prezintă partidul Platforma Civică (PO), al premierului Donald Tusk, ca fiind mai bine plasat decât opoziţia conservatoare a lui Jaroslaw Kaczynski pentru atragerea de fonduri europene.

“În acest moment începe lupta pentru noul Buget al UE, inclusiv pentru fondurile destinate Poloniei în următoarii şapte ani”, declară Jerzy Buzek.

Janusz Lewandowski adaugă: “Este vorba de miliarde, de 300 de miliarde de zloţi (69 miliarde de euro)”.

“Aici este miza alegerilor: fondurile pe care Polonia le va obţine în plus!”, insistă ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, prezent în spot alături de Buzek şi Lewandowski.

Spotul nu a stârnit polemici în Polonia, dar în mod sigur va avea efecte asupra alegătorilor, dintre care, 51 la sută consideră că liberalii proeuropeni ai lui Donald Tusk sunt plasaţi mai bine să negocieze fonduri europene decât euroscepticii lui Jaroslaw Kaczynski.

Cu trei săptămâni înaintea scrutinului, Platforma Civică este creditată cu 44 la sută din intenţiile de vot, în timp ce formaţiunea Lege şi Justiţie (PiS) are o susţinere de 32 la sută.

Cele mai citite

Accident grav pe DN 1, între un autoturism și un camion

Două persoane au decedat, iar alte două au fost rănite, în urma unui accident rutier produs în această dimineaţă pe DN 1, în localitatea...

Rusia – Ucraina, ziua 825: Zelenski, așteptat la Bruxelles

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, este aşteptat în această dimineaţă la Bruxelles, unde urmează să semneze un acord bilateral de securitate cu premierul belgian Alexander...

Rusia anunță că a doborât o dronă la periferia Moscovei

Rusia a anunţat luni că a doborât o dronă la periferia Moscovei şi a impus restricţii de zbor pentru mai puţin de o oră...
Ultima oră
Pe aceeași temă