14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialJaf de 40.000 de euro la o casa de schimb valutar

Jaf de 40.000 de euro la o casa de schimb valutar

Intreaga politie timiseana a intrat, ieri-dimineata, in alerta, dupa ce doi indivizi mascati i-au atacat pe angajatii unei case de schimb valutar din Timisoara si i-au deposedat prin amenintari si violenta de o geanta continand 1,4 miliarde de lei (peste 40.000 de euro).

Incidentul s-a petrecut ieri, in jurul orei 8.00, in zona Torontalului din orasul de pe Bega, in timp ce doi angajati ai unei case de schimb valutar se indreptau cu banii spre locul de munca. Doi indivizi costumati complet in negru si cu cagule pe fata au tabarat cu niste rangi pe salariatii unitatii, le-au smuls gentile cu bani, dupa care s-au urcat la bordul unui Audi A6 si au disparut. A fost alertata politia, iar in cel mai scurt timp la iesirile din oras au fost postate filtre de control.

Masina politiei, spulberata de fugari

La un moment dat, prezenta masinii suspecte a fost semnalata inainte de intrarea in localitatea timiseana Fibis. Pentru a bloca inaintarea Audi-ului, seful de post si-a postat masina proprie de-a lungul soselei. “Obstacolul” nu a fost o problema pentru atacatori. Acestia si-au continuat cursa nebuna, spulberand efectiv masina politistului. Acesta din urma a alertat politia din urmatoarea localitate. Neavand un autoturism la indemana, politistii din Masloc au luat masina Aro a unui localnic, postand-o, la fel, de-a curmezisul soselei. Si acest autovehicul a avut soarta primului. Masina de teren a fost izbita in plin, iar ocupantii din Audi si-au continuat cursa nebuna. A fost declansata o urmarire pe viata si pe moarte, iar la un moment dat s-au tras focuri de arma pentru a-i opri pe fugari. Orice tentativa de prindere a talharilor a esuat, iar la un moment dat oamenii legii au gasit Audi-ul facut si el praf, abandonat langa o padure.

Haituiti in padure

Oamenii legii au inconjurat zona forestiera din perimetrul comunei Masloc, iar o echipa a pornit in cautarea raufacatorilor, despre care se crede ca s-ar fi ascuns in desisul padurii. Au fost solicitate inclusiv elicoptere de la Ministerul de Interne care sa survoleze perimetrul impadurit.
Din primele date ale anchetei declansate, se pare ca lovitura a fost data “la pont”. Casa de schimb valutar apartine fiului fostului comandant al Politiei Municipiului Timisoara si ex-sef al Biroului de Control si Investigatii din cadrul Directiei Politiei de Frontiera Timis, Ilie Bertea, actualmente angajat al Oficiului National pentru Refugiati Timisoara. Surse din cadrul IPJ Timis afirma ca masina cu care au fugit atacatorii avea numere de inmatriculare false. Identificarea suspectilor va fi dificila, iar realizarea portretului-robot, aproape imposibila, intrucat victimele nu au putut vedea fetele atacatorilor.

Cele mai citite

Vladimir Putin, reacție după atentatul asupra premierului slovac Robert Fico

Președintele Vladimir Putin a vorbit despre atentatul asupra premierului slovac Robert Fico. Liderul de la Kremlin consideră atacul drept o "crimă odioasă". ''Am aflat cu...

Trafic de droguri la Constanța. O persoană a fost reținută

La data de 14 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au luat măsura...
Ultima oră
Pe aceeași temă