16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialIrinel Columbeanu, innobilat cavaler

Irinel Columbeanu, innobilat cavaler

– Afaceristul bucurestean a devenit cavaler templier la Alba Iulia

Catedrala romano-catolica din Alba Iulia a gazduit sambata ceremonia de innobilare in cavaleri ai Ordinului Suprem Militar al Templului din Ierusalim, a 16 persoane. Printre acestea s-a aflat si controversatul om de afacaeri Irinel Columbeanu, venit special la Alba Iulia pentru acest eveniment.
Alaturi de alti 14 cavaleri si doua doamne ale Templului, Irinel Columbeanu a depus un legamant de ascultare fata de Ordin si a fost uns cavaler in cadrul unui ritual specific acestei organizatii. Cavalerii s-au angajat sa respecte legile Ordinului, sa sustina ecumenismul si sa practice apostolatul laic, sa-i ajute pe cei saraci si bolnavi, sa pastreze bunele traditii si obiceiuri ale Ordinului. Cavalerii au fost indemnati sa pastreze discretia fata de perioada de pregatire pe care au avut-o inainte sa fie innobilati, astfel incat "dusmanii Ordinului sa nu capete noi puteri impotriva acestuia". Irinel Columbeanu a declarat dupa innobilare ca a studiat foarte bine fenomenul si ca este o onoare pentru el sa devina membru al acestui ordin cavaleresc.

Ordinul Suprem Militar al Templului din Ierusalim a fost infiintat in 1918 ca un continuator al traditiilor Ordinului Templierilor medievali. Este un ordin crestin care sustine ecumenismul. In Romania aceasta organizatie a aparut in 2003. La ceremonia desfasurata in Catedrala romano-catolica "Sfantul Mihail" au asistat cateva zeci de cavaleri ai ordinului, printre acestia numarandu-se si omul de afaceri Matei Miko, nasul familiei Columbeanu. Irinel Columbeanu a venit la Alba-Iulia, impreuna cu sotia sa, Monica, la bordul unei limuzine Rolls Royce, iar cuplul s-a cazat la singurul hotel de patru stele din municipiu.

Cele mai citite

Importanța testelor de screening pentru femei – Pasul esențial către o sănătate durabilă

Datorită progreselor rapide ale tehnologiei aplicate în medicină, femeile pot face teste de screening pentru a depista la timp boli grave, bolile canceroase, în...

Controverse legate de camere video în sălile de clasă ale școlilor

Reprezentanții profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea să impună instalarea camerelor video de supraveghere în sălile de curs ale școlilor. În data de...

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...
Ultima oră
Pe aceeași temă