15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialUn nou serial de investigații marca RL: Academia Română a corupției

Un nou serial de investigații marca RL: Academia Română a corupției

Academia Română este organizația non-guvernamentală cea mai prestigioasă a României, fiind locul unde teoretic se adună cele mai luminate minți ale țării, din toate ramurile științei și culturii. Un for generator de plus valoare, prin multitudinea de direcții de cercetare și institute din subordine.

Fermentul  generator de cunoaștere a înflăcărat în perioada interbelică pe românii cu bani, unii dintre ei donând-și, în totalitate sau parțial, averea către Academia Română, care a adunat, peste generații, averi enorme.

Regimul comunist a deposat organizația de o parte din aceste proprietăți. Dar apoi, n păcătoasa tranziție postdecembristă, lupta pentru retrocedarea avutului forului suprem al intelectualității nu avea cum să fie lipsită de tentațiile la care a fost expusă întreaga societate românească.

Și dacă din domeniu energiei am dobândit cu toții sensul de „băieți deștepți”, când vine vorba de Academia Română, e vorba de ”băieții cei mai deștepți”. Și până acum și cel mai greu de prins.

Joi, DNA-ul a făcut un prim pas spre descâlcirea complicatelor fire ale corupției din jurul Academiei Române, prin punerea sub acuzare a unui acadamician, Bogdan Alexandru, pentru că ar fi creat prejudicii de 3,7 milioane de euro prin 20 de contracte subevaluate.

Într-un nou serial exclusiv de investigație, România liberă aduce publicului și mai multe dezvăluiri despre modul cum și alți academicieini de seamă au fost complice la crearea unei rețele de corupție uriașă.

În scenă apar și nume ca al deputatului Eduard Martin, al omului de afaceri căutat de DNA Elan Schwarzenberg și chiar a singurului terorist al României, Omar Hayssam.

Din 4 aprilie, numai în România liberă, veți afla despre cum academicieni de seamă si milionari în euro au complotat pentru ca Academia Română să devină mai săracă, iar milionarii în euro și mai bogați.

Academia Română a Corupției (Episodul I). Terenuri de 500.000.000 de euro, la mâna fiului administratorului lui Omar Hayssam

Academia Română a Corupției: Tipografia Coresi, sfâșiată de o grupare apropiată ministrului Culturii (II)

Academia Română a Corupției (Episodul III): Cum ajungi milionar. Rețeta Vișenescu

Serial Rl. Cum ajungi milionar. Afacerile imobiliare controversate ale grupării Vișenescu

Serial RL. Cum ajungi milionar. Vinzi de 3.764 de ori mai scump

Academia Română și corupția. Episodul IV: Sala Dalles, aruncată la rechinii imobiliari

Terenurile de pe malul lacului Suitghiol, puse pe tavă unor samsari

Comoara din insula Ovidiu

Cele mai citite

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....
Ultima oră
Pe aceeași temă