23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialINUNDAŢII GALAŢI. Numărul morţilor în urma viiturii a ajuns la nouă

INUNDAŢII GALAŢI. Numărul morţilor în urma viiturii a ajuns la nouă

Numărul persoanelor moarte în urma inundaţiilor produse în judeţul Galaţi a ajuns la nouă, ultimul decedat fiind un bărbat de 65 de ani, din localitatea Griviţa, potrivit raportării Prefecturii Galaţi, relatează Mediafax.

Citeşte şi INUNDAŢII GALAŢI. ANM: Nu putea fi emisă avertizare de cod roşu în Galaţi

Nouă persoane au decedat în urma inundaţiilor produse în judeţul Galaţi, potrivit unei raportări a Prefecturii Galaţi care vine la mai puţin de o oră după ce vicepremierul Gabriel Oprea declarase în localitatea Slobizia Conachi că s-au înregistrat opt victime.

Potrivit datelor furnizate Prefectura Galaţi, două femei de 82 şi 74 de ani şi un bărbat de 65 de ani au decedat în localitatea Cuca, alţi doi bărbaţi de 40 şi 78 de ani şi o femeie de 81 de ani au decedat în localitatea Costache Megri, iar o bătrână de 83 de ani şi o fetiţă de opt ani din au murit la Cudalbi.

Ultima persoană decedată în urma inundaţiilor din judeţul Galaţi este un bărbat de 65 de ani din localitatea Griviţa.

 


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/12614e6fa237225fedc639c72e38cfb6/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

 

În două dintre cazuri, victimele nu au murit ca urmare a înecului, ci au suferit un infarct.

În urma inundaţiilor din judeţul Galaţi şi-a piedut viaţa o fetiţă de opt ani care fusese dată dispărută, autorităţile spunând că aceasta a fost smulsă de ape din braţele tatălui ei, în curtea casei.

Citeşte şi A opta persoană decedată în inundaţiile de la Galaţi este fetiţa de 8 ani scăpată din mână de tatăl ei

Cadavrul fetiţei de opt ani, din localitatea Cudalbi, a fost găsit, joi după-amiază, de către pompieri, la o distanţă de aproximativ 500 de metri de casă, în curtea unui localnic.

Primarul comunei, Ştefan Drugan, a spus că în momentul viiturii fetiţa se afla în casă, împreună cu părinţii ei, şi au încercat să se salveze din calea apelor, ieşind din locuinţă. El a spus că tatăl a ieşit din casă cu fetiţa în braţe, copilul fiind smuls de şuvoaiele de apă din braţele acestuia.

Potrivit primarului, la un moment dat fetiţa a reuşit să se agaţe de trunchiul unui copac, însă apoi a fost luată din nou de ape.

Iniţial, autorităţile au anunţat că printre persoanele care au murit luate de viituri se află şi fetiţa de opt ani, ulterior anunţându-se că aceasta este dată dispărută.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, inundaţiile produse în urma ploilor torenţiale, care au atins 110 l/mp, formându-se viituri pe versanţi, au provocat pagube importante în 17 localităţi din judeţ, fiind evacuate 519 persoane.

Citeşte şi IMAGINI din INFERN. Cum arată Galaţiul sub ape

Inundaţiile au afectat 700 de locuinţe, în unele apa atingând un metru înălţime, precum şi peste 500 de curţi şi grădini.

Potrivit raportărilor Prefecturii Galaţi, cele mai grave pagube s-au înregistrat în comuna Cudalbi, unde 500 de case şi tot atâtea curţi şi grădini au fost inundate, iar 200 de persoane au fost evacuate din casele afectate de viituri.

Cele mai citite

Defecțiune la metrou, ce afectează intervalul de timp la care sosesc trenurile

Circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 Berceni - Tudor Arghezi se desfăşoară momentan la un interval de 6 minute, din cauza unor defecţiuni...

Descoperă beneficiile consumului de produse artizanale

Într-o lume dominată de producția industrială și de alimentele procesate, produsele artizanale reprezintă o răsplată pentru cei care apreciază gustul autentic, calitatea superioară și...

Cum să alegi o florărie online de încredere și să te bucuri de servicii de calitate 

În lumea digitală de astăzi, alegerea unei florării online de încredere poate fi o provocare. Cu o mulțime de opțiuni disponibile, cum vei putea...
Ultima oră
Pe aceeași temă