30.3 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecialIntralot cucereşte noi pieţe şi rămâne fidel inovaţiei

Intralot cucereşte noi pieţe şi rămâne fidel inovaţiei

2013 a fost un an de succes pentru Intralot, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa globală de gaming. Grupul grecesc şi-a îndeplinit misiunea de a-şi consolida prezenţa pe pieţe-cheie şi de a cuceri altele noi în America, Asia şi Europa, rămânând în acelaşi timp dedicat inovaţiei.

Unul dintre focusurile grupului a fost Asia, unde a câştigat trei contracte în Taiwan şi Coreea de Sud. Astfel, în Taiwan Intralot va furniza aparatură de software şi hardware pentru loteria sportivă, după ce a câştigat licitaţia în calitate de acţionar majoritar la LotRich Information.

În acelaşi timp, compania grecească va furniza Băncii China Trust infrastructura necesară operării loteriei, după ce instituţia a obţinut licenţă pentru loteria publică pe o perioadă de 10 ani.

“ Am semnat un contract pe zece ani cu banca comercială China Trust iar aceasta, la rândul ei, a câştigat licenţa de operare a Loteriei publice pentru aceeaşi perioadă. Considerăm că prin prezenţa în Taiwan ne vom consolida poziţia de lider nu doar în această ţară, ci şi în Asia”, a precizat Marios Mitromaras, Director General Intralot Intralot Asia şi preşedintele LotRich.

În Coreea de Sud, Intralot va opera, prin consorţiul NanumLotto, produsele online şi loteria electronică pentru o perioadă de cinci ani. Consorţiul a câştigat exclusivitate pentru loteria naţională din 2007. Cu trei contracte obţinute în trei luni, Intralot priveşte cu optimism către noi oportunităţi de business în Asia.

În cealaltă parte a globului, Intralot are 12 contracte în 10 state nord-americane şi în America Latină iar anul acesta şi-a consolidat prezenţa în Argentina, Brazilia, Republica Dominicană, Surinam şi Mexic, precum şi în Caraibe, prin contractul din Jamaica. Astfel, în SUA Intralot a câştigat în iunie o extindere pe doi ani a contractului pentru furnizarea serviciilor de gaming pentru loterie în Ohio. “Suntem încrezători că tehnologia noastră de gaming, cunoştinţele operaţionale şi înţelegerea nevoilor clienţilor noştri vor continua să asigure valoarea adăugată şi suportul puternic pentru toate operaţiunile loteriilor”, a comentat Constantinos Antonopoulos succesul obţinut de compania sa în Ohio. Loteria din acest stat a înregistrat în ultimii ani o creştere record. La începutul anului, Intralot a semnat o extindere de contract în Carolina de Sud unde va continua să furnizeze servicii de gaming şi reţele de retail până în 2018.

Intralot şi-a extins activitatea şi în Oceania, prin licenţele de operare a loteriilor din statele australiene Victoria şi Tasmania (aici contractul a fost extins cu cinci ani) şi prin furnizarea de sisteme de monitorizare pentru videoloterie în Noua Zeelandă şi Victoria. De asemenea, compania furnizează tehnologie pentru loteria din Australia de Vest şi a fost selectată recent pentru un proiect care vizează implementarea a aproximativ 27.500 de aparate de jocuri electronice în statul Victoria, incluzând cazinourile.

În Europa, Intralot deţine o poziţie dominantă datorită prezenţei pe cele mai importante pieţe. Astfel, în Germania, Intralot operează pariurile sportive ca partener al ODDSET, subsidiară a loteriei germane de stat.

Un model de succes pentru liberalizarea pieţei jocurilor de noroc este Italia, unde licenţele vizează crearea unei reţele de vânzări pentru pariuri sportive şi Internet. După participarea la procesul de licenţiere, Intralot a devenit lider în ceea ce priveşte cota de piaţă deţinută de o companie străină.

În Olanda, grecii au câştigat licitaţii internaţionale cu ambele loterii prezente pe piaţă, De Lotto şi De Nederlandse Staatsloterij, având ca obiect furnizarea de tehnologie, mentenenţa şi suportul pentru ambele companii.

Tot anul acesta, Intralot a obţinut licenţa de pariuri pe Internet pe o perioadă de şase ani în Polonia, prin intermediul subsidiarei locale Totolotek, iar în Cipru a primit licenţă de pariuri de clasă A care îi permite să continue oferirea de servicii de retail în domeniul pariurilor pentru încă doi ani.

Două contracte-cheie în Grecia

Acasă, în Grecia, Intralot a dat o dublă lovitură prin semnarea contractelor cu loteria de stat OPAP şi cu Hellenic State Lotteries. Astfel, Intralot a câştigat o licitaţie internaţională lansată de OPAP pentru implementarea unui nou sistem central şi un contract care vizează suportul, mentenanţa şi modernizarea sistemului central, cu o durată de cinci ani. În plus, Hellenic Lotteries, un consorţiu format din Intralot, OPAP şi Scientific Games, a câştigat contractul de concesiune pe 12 ani a drepturilor exclusive de operare a Hellenic State Lotteries.

Grupul Intralot este prezent în 56 de ţări, inclusiv România, are peste 5.500 de angajaţi şi în în 2012 a raportat venituri de 1,4 miliarde de euro. Este de aşteptat ca afacerile Intralot să crească pe fondul extinderii internaţionale şi a investiţiilor pe care grupul le face în permanenţă în inovaţie.

“Studiem pieţe noi ca să ne extindem business-ul, dar în acelaşi timp rămânem fideli tehnologiei de ultimă oră investind în cercetare şi oferindu-le clienţilor produse de ultimă generaţie”, a conchis CEO-ul Intralot.

Cele mai citite

De azi încep sancțiunile pe e-Factura

Nerespectarea termenului-limită de 5 zile lucrătoare pentru transmiterea facturilor în sistemul naţional RO e-Factura se sancţionează conform Legii 296/2023, iar amenzile variază între 1.000...

Un fost ofițer sancționat de SUA s-a înscris în cursa pentru președinția Iranului

Fostul comandant al Gardienilor Revoluției, sancționat de SUA, Vahid Haghanian, se numără printre candidații care s-au înregistrat în cursa pentru președinția Iranului, după ce...

Rusia – Ucraina, ziua 829: Kievul acuză Moscova că a lansat peste 100 de rachete și drone asupra infrastructurii esențiale

Rusia a tras peste 100 de rachete şi drone asupra infrastructurii esenţiale şi centralelor electrice din Ucraina noaptea trecută, a anunţat armata aerului ucraineană.''Inamicul...
Ultima oră
Pe aceeași temă